Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greve masive în Germania. Depozitele Amazon au activitatea paralizată
WhatsApp
Sindicatul german Verdi a declanşat marţi o grevă la şapte depozite Amazon din Germania. Mutarea coincide la nivel global cu „Prime Day”, unul dintre cele mai importante evenimente comerciale desfăşurate de gigantul american, potrivit Reuters.

Sindicatul Verdi a anunţat că organizează o grevă de două zile, care face parte din bătălia îndelungată pe care o duc angajaţii cu Amazon pentru salarii mai bune şi condiţii mai bune de muncă în Germania, scrie Ziarul Financiar.

Reprezentanţii muncitorilor au explicat că bonusurile pentru muncă în vremea coronavirusului care au fost introduse în martie au fost eliminate ulterior în luna mai.

Un purtător de cuvânt al Amazon a explicat că majoritatea angajaţilor continuă să lucreze în mod normal, în ciuda grevei şi a susţinut că gigantul oferă „salarii excelente”, cu beneficii şi condiţii de lucru comparabile cu alţi angajatori importanţi.

Verdi organizează greve şi proteste la Amazon în Germania încă din 2013, iar cel mai recent protest, din luna iunie, a fost declanşat după ce mai mulţi angajaţi din centrele de logistică au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Germania este a doua cea mai mare piaţă pentru Amazon, după Statele Unite.

Prime Day, un eveniment ce are loc în mod obşinuit în luna iulie pentru a spori vânzările, a devenit în 2020 un început timpuriu pentru sezonul de cumpărături asociat sărbătorilor de iarnă. Reducerile aplicate doar membrilor Amazon Prime, cu livrare rapidă şi oferte pentru utilizatori, reprezintă esenţa Prime Day, porivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel