Greseala majoră a mamelor: Nu pune asta în băutura fierbinte a copilului!
Autor: Alexandra Steoleaca pe 5 apr 2019, 22:30 | Lifestyle

Mierea este un remediu natural foarte căutat de către părinți, dar și recomandat de medici. Dacă zahărul este înlocuit cu mierea previne aparația obezității și a cariilor dentare. Cu toate acestea, acest aliment delicios poate fi și toxic dacă nu este folosit corect.  

Mierea trebuie consumată corect pentru a avea beneficiile deja cunoscute. În caz contrat, aceasta poate să devină toxică.

Dacă, de exemplu, puneți mierea în ceaiul sau laptele copiilor, iar acestea depășesc o temperatură de 40 de grade Celsius, mierea devine toxică și fac mai mult rău decât bine. 

Mai exact, una dintre diferențele dintre zahărul comercial și mierea de albine constă în conținutul ridicat în minerale, vitamine și enzime active ale acesteia. Tocmai aceste vitamine și enzime sunt distruse la temperaturi mari, așa că mierea devine un inamic pentru corp. 

Mierea de albine conține cantități destul de mari de HMF, o aldehidă care apare în urma deshidratării unor zaharuri și a cărei concentrație crește la temperaturi mai mari de 40 de grade. 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri