Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Glumă belgiană”. Bruxelles, în carantină pentru doar două ore
WhatsApp
Cetățenii din Bruxelles au fost lăsați nedumeriți de regulile care se impun a fi respectate vineri seară: un lockdown de doar două ore.

Oamenii vor trebui să fie în case până la ora 22:00, dar, doar două ore mai târziu, sunt liberi să iasă din nou, după ce carantina de noapte va fi ridicată în Belgia.

Lockdown-ul de noapte din Belgia, care a durat de la miezul nopții până la 5 dimineața, va fi ridicat în noaptea de vineri spre sâmbătă la miezul nopții și va fi înlocuită de interzicerea adunărilor a mai mult de trei persoane din gospodării diferite.

„Aceasta este o glumă belgiană și nici măcar o glumă belgiană bună”, a declarat în această dimineață deputatul de la Bruxelles, Gilles Verstraeten, pentru radioul flamand.

„Limita mea de toleranță pentru astfel de absurdități a atins cel mai jos punct până acum”, a mai spus el, citat de presa locală.

 

Restricțiile impuse în Belgia au început să fie ridicate

 

Restricțiile impuse în toată Belgia în octombrie, pentru a stopa izbucnirea de noi focare COVID, au început să fie ridicate luna trecută. Școlile și frizeriile s-au redeschis pe 19 aprilie și a fost ridicată interdicția de a călători în scop turistic în afara granițelor țării.

Următoarea fază a relaxării are loc pe 8 mai, când cafenelele și restaurantele vor avea permisiunea de a-și deschide terasele.

Cu peste 24.400 de decese de la începutul pandemiei, țara de 11,5 milioane are cea de-a zecea rată a mortalității COVID-19 în raport cu populația din lume, potrivit Universității Johns Hopkins.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel