Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Globetrotter român, blocat de pandemie în Noua Zeelandă. Lucrează la o fermă pentru un adăpost și o porție de mâncare
WhatsApp
Zeci de români sunt blocați în diverse colțuri ale lumii din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Printre ei se numară și Radu Păltineanu, moldoveanul care a traversat pe bicicleta Americile, de la nord la sud. Acum este izolat în Noua Zeelandă și lucrează într-o fermă, unde se ocupă de grădinărit, pentru cazare și mâncare.

Radu Păltineanu, un român împătimit de călătorii, a rămas izolat în Noua Zeelandă – una dintre țările cele mai sigure în fața coronavirusului – și muncește la o fermă. El este moldoveanul „canadian“ care a traversat pe bicicletă, timp de 3 ani, Americile de la Nord la Sud.

Ajuns în Noua Zeelandă la începutul lunii martie, românul nu a mai putut pleca, toate zborurile turistice fiind anulate. Astfel, timp de câteva ore lucrează la ferma unor localnici care îi asigură cazare și mâncare. 

Citește și: Primul român care a traversat pe bicicletă Americile, pregătit de o nouă PROVOCARE

„E clar că ne îndreptăm spre o criză destul de serioasă. Și mi se pare că e un sistem care fentează piața, mi se pare, e un sistem de troc. Eu îți ofer cinci ore de muncă pe zi, tu îmi oferi cazare, mâncare și experiența culturală”, a spus tânărul pentru Știrile TVR.

„Călătoritul nu e despre bani. Eu am plecat în America cu 900 de dolari la mine și am traversat două continente”, a mai spus Radu Păltineanu.

Citește și: Povestea incredibilă a românului care a traversat Americile pe BICICLETĂ

La sfârșitul lunii aprilie, autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că au stopat transmiterea comunitară a COVID-19, eliminând practic răspândirea virusului, după ce timp de mai multe zile la rând s-au înregistrat doar câteva cazuri noi pe zi (sub 10 pe zi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel