Globetrotter român, blocat de pandemie în Noua Zeelandă. Lucrează la o fermă pentru un adăpost și o porție de mâncare
Autor: Nicoleta Nicolau pe 15 mai 2020, 10:09 | Povestea Mea

Zeci de români sunt blocați în diverse colțuri ale lumii din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Printre ei se numară și Radu Păltineanu, moldoveanul care a traversat pe bicicleta Americile, de la nord la sud. Acum este izolat în Noua Zeelandă și lucrează într-o fermă, unde se ocupă de grădinărit, pentru cazare și mâncare.

Radu Păltineanu, un român împătimit de călătorii, a rămas izolat în Noua Zeelandă – una dintre țările cele mai sigure în fața coronavirusului – și muncește la o fermă. El este moldoveanul „canadian“ care a traversat pe bicicletă, timp de 3 ani, Americile de la Nord la Sud.

Ajuns în Noua Zeelandă la începutul lunii martie, românul nu a mai putut pleca, toate zborurile turistice fiind anulate. Astfel, timp de câteva ore lucrează la ferma unor localnici care îi asigură cazare și mâncare. 

Citește și: Primul român care a traversat pe bicicletă Americile, pregătit de o nouă PROVOCARE

„E clar că ne îndreptăm spre o criză destul de serioasă. Și mi se pare că e un sistem care fentează piața, mi se pare, e un sistem de troc. Eu îți ofer cinci ore de muncă pe zi, tu îmi oferi cazare, mâncare și experiența culturală”, a spus tânărul pentru Știrile TVR.

„Călătoritul nu e despre bani. Eu am plecat în America cu 900 de dolari la mine și am traversat două continente”, a mai spus Radu Păltineanu.

Citește și: Povestea incredibilă a românului care a traversat Americile pe BICICLETĂ

La sfârșitul lunii aprilie, autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că au stopat transmiterea comunitară a COVID-19, eliminând practic răspândirea virusului, după ce timp de mai multe zile la rând s-au înregistrat doar câteva cazuri noi pe zi (sub 10 pe zi).

Te-ar putea interesa și ....
Povestea Mea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri