Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Tulpina britanică a coronavirusului, tot mai întâlnită în spitale
WhatsApp
Noua variantă a coronavirusului descoperită în Marea Britanie va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania, spune șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel.
virus_covid

Helge Braun a spus, în cadrul unui talk-show politic, că noua variantă va „crea probleme” în Germania, fiind cu atât mai important să se reducă rata de infectare, conform DPA.

„Avem deja de-a face cu tulpina în mai multe spitale. Asta înseamnă că a ajuns în țara noastră și, la un moment dat, va prelua 'conducerea' și va cauza probleme", a spus Braun.

Noul tip de virus a apărut în principal în Marea Britanie. Potrivit experților, varianta este cu mult mai contagioasă. Cu toate acestea, nu se știe cu certitudine dacă provoacă și o mortalitate mai mare.

Rata infecției în Germania a început să scadă treptat. Luni, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a înregistrat 6.729 de cazuri noi în 24 de ore, față de 7.141 cazuri înregistrate în aceeași perioadă din săptămâna trecută.

Numărul de cazuri înregistrat la sfârșit de săptămână este de obicei mai mic decât în ​​timpul săptămânii, din cauza numărului mai mic de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel