Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Șofer român de microbuz, oprit de polițiști. Pasagerii, cetățeni moldoveni, erau duși să lucreze la negru
WhatsApp
Poliția federală investighează două cazuri de suspiciune de contrabandă cu muncitori străini în Saxonia.  Este vorba despre un șofer român și un șofer sârb, care transportau cetățeni străini, care mergeau să muncească, fără a avea contracte de muncă legale.

Poliția federală din Forster a observat, sâmbătă seara, în jurul orei 21:00 în Weißwasser, o autoutilitară, înmatriculată în Bulgaria, care era plină cu pasageri. Șoferul român (28) s-a identificat cu cartea sa de identitate română valabilă, iar cei opt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 33 și 20 de ani, s-au legitimat cu pașapoartele moldovenești.

Când au fost întrebați despre destinația și scopul călătoriei, bărbații moldoveni au dat declarații contradictorii. Se pare că românul urma să-i aducă pe bărbați la muncă ilegală în Germania, spune Ivonne Höppner, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Federală din Ludwigsdorf,  Atât șoferul, cât și cei opt pasageri au fost duși la audieri, scrie lr-online.de. 

Sâmbătă dimineață, un sârb în vârstă de 47 de ani transporta în duba sa șase cetățeni sârbi și o cetățeană macedoneană în Germania. Suspectul a fost verificat la nodul Kodersdorf de la autostrada A 4. Șoferul a împărțit contractele de muncă pentru toți pasagerii, iar forțele de ordine au stabilit că acestea erau contrafăcute. Șoferul sârb a achitat un depozit de garanție de 400 de euro pentru procedura penală. Toate cele opt persoane din microbuz au fost duse, ulterior, în Polonia.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel