Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român, implicat în jafuri de milioane de euro. Banda lui a spart depozitul de corpuri delicte al Oficiului Vamal din Berlin
WhatsApp
Un tânăr român de 27 de ani este anchetat în Germania pentru două jafuri de proporții cu ocazia cărora a fost spart depozitul de corpuri delicte al Oficiului Vamal din Berlin. La una dintre lovituri, bandă de hoți din care făcea parte și romanul a furat țigări confiscate și tutun de pipa în valoare de un milion de euro.
Foto ILUSTRATIV

Curtea de Apel Iași l-a arestat, la jumătatea lunii august, pe Ion Postolache, un tânăr român de 27 de ani, acuzat în Germania de „furt grav în bandă” și „comerț cu obiecte neimpozitate comis în scop comercial”. Potrivit mandatului european de arestare emis de autoritățile din Germania, românul este acuzat că în perioada ianuarie - iunie 2020 ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat ai căror membri s-au asociat în vederea comiterii de tâlhării și furturi în zona orașului Berlin, bunurile astfel obținute urmând a fi comercializate ulterior.

Potrivit procurorilor germani, banda de hoți din care făcea parte și Postolache era formată din 14 membri, hoții reușind în trei zile să fure din Oficiul Vamal din Berlin marfă de două milioane de euro.

 


„Bunurile, încărcate în două camioane de mare tonaj”



„În intervalul 23 - 26 ianuarie 2020, pe timp de noapte, membrii grupului infracțional au intrat prin escaladare și efracție în depozitul cu obiecte delicte al Oficiului Vamal principal din Berlin și au sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro, printre care 5,2 milioane de bucăți de țigări neimpozitate și peste 8 tone de tutun de pipa cu apă neimpozitat și fără aacize vamale.

Bunurile au fost încărcate în două camioane de mare tonaj, închiriate din timp, apoi au fost transportate și ascunse în mai multe spații de depozitare situate în apropierea locului faptei, închiriate de asemenea de membrii grupării”, se arată în mandatul european de arestare emis pe numele romanului.

 

Postolache, arestat



Potrivit documentului citat, în data te 1 aprilie 2020, în baza planului inițial, membrii grupării au încercat să vândă o parte din bunurile sustrase, respectiv tutunul, la un preț mult mai mic decât prețul pieței, fiind depistați de autoritățile de anchetă.

Postolache a fost descoperit că făcând parte din bandă de hoți după ce, pe mai multe obiecte furate, au fost „s-au prelevat urme ADN, iar în urmă analizei efectuate a rezultat că unele dintre ele aparțin persoanei solicitate”, potrivit Ziare.com.

Curtea de Apel Iași a decis arestarea lui Postolache și trimiterea lui în Germania pentru continuarea anchetei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel