Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român, bătut crunt și la un pas să fie călcat cu mașina, după ce a primit mesaje de amenințare
WhatsApp
Un muncitor român în vârstă de 31 de ani a fost la un pas să fie călcat cu mașina, apoi a fost bătut cu pumnii și picioarele de doi frați. Unul dintre aceștia îl suspecta că are o aventură cu fosta lui soție și, după mai multe mesaje de amenințare, a trecut la fapte.

Cei doi frați n vârstă de 39, respectiv 53 de  ani, l-au așteptat pe românul în vârstă de 31 de ani în parcarea centrului de curierat DHL din Günzburg. După ce au accelerat cu mașina intenționând să îl accidenteze, au coborât din autoturism și l-au lovit cu un baston de cauciuc și cu pumnii. Acum inculpații au fost condamnați la Judecătoria districtului Günzburg.

Românul urma să intre în tura de noapte, era seara târziu pe 12 martie 2020. Când conaționalul nostru de 31 de ani aproape ajunsese la destinație, a observat o mașină în parcare și doi bărbați care stăteau. La volan ar fi fost bărbatul de 39 de ani, care ar fi venit cu viteză spre victimă, și a încetinit doar cu puțin timp înaintea sa, potrivit procurorului. Fratele acestuia, în vârstă de 53 de ani a sărit din mașină și a început să lovească românul cu pumnii în față și s-au luptat corp la corp până când amândoi au căzut. 

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a ținut apoi victima, și l-a bătut pe român cu o țeavă metalică, potrivit procuraturii. Când un agent de securitate a alertat poliția, făptașii au dat drumul victimei și au fugit, dar au fost identificați rapid. Bărbatul bătut a suferit o lacerare a feței, o contuzie în zona pieptului și o entorsă a gleznei.

Germania. Au vrut să calce cu mașina un român, apoi l-au bătut cu pumnii și bâtele

 

Cei doi inculpați au refuzat inițial să furnizeze orice informații cu privire la acuzația de vinovăție. După audiere, avocatul lor a spus că este posibilă o condamnare pentru vătămare corporală gravă, dar nu și din cauza atacului auto. Din cauza veniturilor lor, instanța a considerat că o despăgubire pentru durere și suferință de la 2000 la 2500 de euro, cerută de român, este prea mare. Procuratura a propus pedepse cu închisoare de la șase la opt luni până la cinci ani.

Declarația victimei în vârstă de 31 de ani, reprezentată în calitate de reclamant comun a lămurit situația. Românul a spus printr-un interpret că inculpații veniseră special cu aceste intenții la el, așteptându-l în parcare. Când a vrut să meargă la intrarea în centrul de colete, făptașii s-au îndreptat spre el cu aproximativ 10-15 kilometri pe oră, dar s-au oprit lângă el la timp. „M-am speriat”, a spus tânărul de 31 de ani, neștiind ce fac cei doi, ciează augsburger-allgemeine.de.

Cu câteva zile înainte de atac, el a primit mesaje de amenințare  acuzându-l că are o relație cu fosta soție a fratelui mai mare. Acesta din urmă l-a lovit cu pumnul în față și în zona coastelor cu un baston de cauciuc. Tratamentul în spital și două săptămâni de durere au rezultat din atac. 

Românul a primit mesaje de amenințare

 

Judecătorul Lang a descris vătămarea corporală periculoasă drept „infracțiune medie” și l-a condamnat pe tânărul inculpat la zece luni, iar pe fratele mai mare la șapte luni de închisoare cu suspendare. Cel mai tânăr trebuie să facă 100 de ore, cel mai în vârstă 80 de ore de muncă în folosul comunității și ambii trebuie să plătească victimei 1500 de euro despăgubiri pentru durere și suferință.

Specialistul Memmingen, Dr. Andreas Küthmann, în calitate de expert, a pus capacitatea redusă de a controla autoturismul pe  „inteligența redusă“ a celor doi frați. Ambii inculpați, șomeri din districtul nordic, au intrat în conflict doar odată cu legea. Astfel că acest cap de acuzare a fost respins. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel