Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Răsturnare de situație în cazul românilor acuzați că ar fi ucis în chinuri un pastor: „Eram în România, mătușa mea murea“
WhatsApp
Reinhold Zuber a fost găsit mort în casă după ce vecinii, îngrijorați că nu l-au mai văzut de câteva zile. Pastorul ar fi fost ucis de doi tineri români - Vandam G. și Cristian-Cosmin C. - pe care îi plătise pentru a întreține relații sexuale. Unul dintre ei afirmă că în acea perioadă era plecat în România pentru că mătușa lui era pe moarte.

După moartea violentă a duhovnicului, doi români, de 20 și 24 de ani au fost prinși în România, la Videle, fiind suspectați de uciderea vârstnicului. Cei doi români au fost considerați suspecți după ce anchetatorii au stabilit că făceau parte din anturajul pastorului. Mai mult, unul din ei a locuit o perioadă în apartamentul acestuia. Pastorul nu făcea un secret din faptul că era gay, iar locuința lui era frecventată de bărbați tineri.

Citește și: Tineri români, acuzați că ar fi ucis în chinuri un pastor german gay: Crimă la indigo cu un alt caz din Spania

Anchetatorii germani au stabilit că românul care a locuit în apartamentul lui Zuber s-a decis să-l jefuiască pe acesta și l-a implicat în planul său și pe al doilea român, dar și pe un al treilea suspect, tot român.

„Nu l-am ucis pe Reinhold Zuber, sunt nevinovat", a declarat joi românul Vandam G. în fața instanței din Berlin.

Vandam: „Eram în România, mătușa mea murea“

 

Vandam G. și Cristian-Cosmin C., ambii români, provin din Videle. Primul are 21 de ani, celălalt 24 de ani. Procesul lor a început ieri în fața celei de-a 8-a Marii Camere a Tineretului a Curții Regionale din Berlin.  Cristian-Cosmin C. a decis să nu facă niciun fel de declarații în instanță. Vandam G., pe de altă parte, apărat de avocatul Robert Tietze, a dat o declarație pe care acesta din urmă o citește în numele său. Nu permite întrebări.

Vandam G. explică faptul că a lucrat „ca prostituat în cartierul gay” din Berlin-Schöneberg. De fapt, el spune că a vrut să se devină mecanic auto, dar nu a putut găsi o poziție de ucenicie. Pentru a câștiga bani pentru a-și întreține partenera și pe cei doi copii, el s-a oferit bărbaților. Este incomod pentru el să dezvăluie astfel de detalii intime, dar își lasă și avocatul să spună asta. De fapt, el nu este gay, Vandam G. menționează că face asta doar pentru bani, relatează Der Spiegel.

În seara zilei de 30 iunie 2020, tânărul de 21 de ani aștepta clienții pe stradă. În jurul orei 19.00, „un domn în vârstă” i-a vorbit. Au ajuns rapid la un acord: 80 de euro pentru a-l satisface oral. A mers cu pastorul într-un taxi până la apartamentul său din Berlin-Moabit, unde acesta i-a oferit ceva de băut, i-a arătat fotografii vechi și a vrut să vorbească cu el.

Vandam G. spune că nu a fost interesat de o conversație, a înțeles doar puțin și a vrut să rezolve problema rapid. Au intrat în dormitor. Sexul „a funcționat doar pe jumătate”, motiv pentru care Zuber ar fi vrut ca Vandam să continue. A refuzat, dar pastorul nu a renunțat. Situația a devenit „incomodă”. Vandam G. a părăsit în cele din urmă apartamentul, după ce a stat acolo aproximativ o oră.

Germania. Răsturnare de situație în cazul românilor acuzați de uciderea pastorului

 

A doua zi a condus în România cu partenera și copiii săi pentru că mătușa lui era pe moarte. Călătoria fusese planificată de mult timp. Apărarea a depus o scrisoare din partea autorităților pentru a dovedi că Vandam G. a trecut frontiera maghiară-română la ora 4.16 dimineața, pe 2 iulie. Câteva zile mai târziu, mătușa lui a murit. Apărarea dovedește acest lucru și cu un document.

În afara procesului, avocatul  lui Vandam G a spus că pe o masă din apartamentul victimei erau câteva sute de euro, astfel că varianta crimei din cauza jafului eșuat, nu ar trebui să fie menținută. El mai spune că un vecin susține că l-a văzut pe pastor în seara de 1 iulie, când Vandam G. se îndrepta de mult spre România.

În ceea ce îl privește pe celălalt inculpat, potrivit procuraturii publice, Cristian-Cosmin C. și pastorul Zuber aveau o relație intimă. Potrivit parchetului, inculpatul ar fi avut impresia că Reinhold Zuber este bogat. Anchetatprii cred că acesta i-a informat despre acest lucru pe Vandam G. și complice necunoscut. Pe 30 iunie sau 1 iulie, Cristian i-ar fi lăsat pe ceilalți doi bărbați să intre în apartament în jurul orei 19.45. În timp ce Cristian-Cosmin C. căuta obiecte de valoare, ceilalți doi abuzau de vârstnic. 

Vandam G. l-ar fi lovit pe pastorul în vârstă de 77 de ani în față, potrivit rechizitoriului. Complicele necunoscut îl ajutase „probabil”, spune procurorul. Poate pentru că pastorul strigase după ajutor, Vandam G. l-a sufocat pe acesta cu o pernă în față împreună cu celălat complice, până când bărbatul a murit.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel