Gazpacho, rețeta care nu vă poate lipsi vara din meniu! Supa faimoasă la nivel mondial, perfectă pentru hidratare
Autor: Loredana Iriciuc pe 4 iun 2021, 15:25 | Lifestyle

Gazpacho, rețeta care nu vă poate lipsi vara din meniu! Supa faimoasă la nivel mondial, perfectă pentru hidratare

Dacă există o rețetă de vară care nu poate lipsi din meniul dvs., aceasta este este gazpacho. Fiind lichid și compus din multe legume, este perfect să ne hrănim și să ne hidratăm în acele zile de vară în care nu ne este foarte foame.

Gazpacho este supa răcoritoare a verii, care provine din Spania, iar acest deliciu este nelipsit din bucătăriile spaniole şi portugheze în zilele toride de vară.

În funcţie de zonă, rețeta Gazpacho diferă, însă cea tradiţională conţine roşii, crutoane, ardei gras, castravete, ceapă, usturoi, oţet alb, apă şi sare. Se poate orna cu şuncă, ouă fierte, migdale, legume sau plante proaspete.

Ingrediente:

1/2 kilogram de roșii coapte

1 castravete

1/2 piper verde

1 cățel de usturoi

50 g de pâine (opțional)

250 ml de apă

100 ml ulei de măsline extravirgin

50 ml oțet

Sare

 

Gazpacho, mod de preparare

1. Spălați foarte bine legumele.

2. Curățați castravetele și roșiile (în cazul roșiilor, puteți lăsa pielea dacă doriți)

3. Tăiați totul și turnați într-un castron pentru a le zdrobi cu blanderul.

4. Adăugați uleiul, oțetul, sarea și apa.

5. Bateți până când amestecul este omogen și lichid.

6. Dacă doriți o textură mai fină, treceți printr-o strecurătoare pentru a îndepărta semințele de roșii.

7. Puneți la rece pentru câteva ore și serviți.

Poftă bună!

 

 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri