Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Românul fără adăpost care și-a donat economiile victimelor furtunii din Nisa a primit o casă și un loc de muncă: „Jojo are o inimă mare”
WhatsApp
În urmă cu un an, românul Jojo dormea ​​pe scările Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa, în sud-estul Franței. În solidaritate cu victimele furtunii Alex, el le oferise economiile sale victimelor. Emoționați de acest gest incredibil, reprezentanții primăriei aa decis să-i ofere un loc de muncă.
Franța. Românul fără adăpost care și-a donat economiile victimelor furtunii din Nisa a primit o casă și un loc de muncă: „Jojo are o inimă mare”

Jojo are 53 de ani. Gestul său frumos de generozitate, din urmă cu un an, a fost apreciat în știrile legate de vremea extremă din Franța, mai exact de furtuna "Alex" care a lovit puternic.

După trecerea furtunii Alex în Alpes-Maritimes, după tragedia trăită de victimele dezastrelor care au pierdut totul, unii chiar viața, românul a dorit să-și aducă contribuția dându-și economiile. Jojo donase puținii bani pe care reușise să-i economisească prin vânzare de ziare, adică 150 de euro. Gestul său a fost apreciat și distribuit pe scară largă de rețelele de socializare și de mass-media, în urmă cu un an.

Jojo este orfan și a ajuns în Franța în 2017, fiind foarte aproape de asociația de reintegrare „Solidarité 06”, lucrând cu membrii săi prin vânzarea ziarului lunar „Sans-abri”.

Tania Jakic susține că „vânzarea acestor ziare de 24 de pagini este o reintegrare, o resocializare. Există pentru a le oferi vizibilitate, deoarece persoanele fără adăpost sunt invizibile”. La fel ca Jojo până atunci, în luna octombrie 2020.

 

Din vânzarea acelor ziare, românul a reușit să pună deoparte câțiva bani, aproximativ 150 de euro, pe care nu i-a păstrat pentru el, ci i-a dat victimelor furtunii Alex.

„Pentru că au nevoie de bani”,  a spus românul la acea vreme. 

 

Jojo are acum o casă, un loc de muncă și un câine

 

Sensibil la problema locuințelor, românul se poate bucura acum că are o casă.

„Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă și un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa”, a precizat Tania Jakik de la asociația Solidaritatea 06.

„Se descurcă foarte bine și încă lucrează voluntar pentru noi. El este alături de noi aproape în fiecare zi”, a mai adăugat Jakik.

Dar Jojo, rămâne discret, mai îndepărtat de mass-media.

 

 

„Este un om discret”

 

Pentru Pierre-Paul Leonelli, adjunct al orașului Nisa, „Jojo este un om discret” și are doar cuvinte de laudă pentru român.

„În munca sa, el are un comportament exemplar. Își îndeplinește sarcinile în toate districtele din Nisa cu eficiență”, a precizat Pierre-Paul Leonelli, adjunct al orașului Nisa, delegat pentru curățenie.

Chiar dacă Jojo nu mai doarme afară, el rămâne vulnerabil.

„Rămâne foarte fragil, așa că încercăm să-l protejăm pentru a evita dezamăgirile. Uneori oamenii l-au recunoscut și l-au enervat, motiv pentru care am schimbat sectoarele de mai multe ori”, a mai spus Pierre-Paul Leonelli.

 

În urmă cu un an, viceprimarul fusese emoționat de generozitatea lui Jojo.

 

 

Cu locul de muncă și având apartamentul său, în viitor, Jojo nu va mai trebui să doarmă niciodată pe treptele Muzeului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel