Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Român cu antecedente de agresiune sexuală, ELIBERAT după ce a pipăit un băiețel de 5 ani în zona genitală: „Este o practică românească“
WhatsApp
Un bărbat fără adăpost, în vârstă de 50 de ani, născut în România, a fost judecat marți, în fața instanței penale din Nîmes, pentru agresiune sexuală asupra unui copil de 5 ani, tot de origine română. Românul a fost eliberat, deși avea antecedente similare, după ce a explicat că ceea ce a făcut „e o practică românească“.

Povestea începe cu o faptă bună. Cu puțin înainte de ora 18:00, joi, 21 ianuarie, un băiețel de 5 ani iese dintr-un supermarket din Saint-Laurent-des-Arbres împreună cu mama și verișoara ei. Generos, la sfatul adulților, copilul aduce un sac cu provizii unui om fără adăpost, pe nume Iancu, care stă în fața magazinului.  Pentru a-i mulțumi, acesta din urmă îl atinge pe băiat în zona genitală.

Potrivit celor două femei și ale copilului, românul ar fi atins sexul băiețelului. Iancu, la rândul său, a explicat mai întâi în timp ce se afla în custodia poliției că este o „practică românească” și că a fost un gest făcut „în joacă“. Același lucru l-a susținut și în fața instanței când, prin intermediul unui traducător român, el explică faptul că „a vrut să-l facă pe Donald” și chiar imită faimosul rățoi, proclamându-și nevinovăția: „Poate că l-am atins, dar nu a fost intenționat, am vrut să-l pun pe genunchi”, explică el.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

Eliberat de la psihiatrie pentru alte gesturi cu tentă sexuală

 

În timpul examinării psihologice și a cazierului  judiciar, care include două foste condamnări pentru violență, judecătorul evocă un caz care a avut loc cu o lună mai devreme în parcarea unui alt supermarket, în Rochefort-du-Gard de data aceasta, când românul de cincizeci de ani și-ar fi arătat organul sexual în fața a două tinere, dar cazul nu a ajuns mai departe, de vreme ce Iancu a fost declarat iresponsabil penal și internat într-un spital de psihiatrie.

Vezi și: Elveția. Individul care ar fi influențat-o pe româncă să-și abuzeze sexual bebelușul pentru bani, în fața instanței: „L-am distrus pe micuț!”

Pentru procurorul Romain Domingues, nu există nicio îndoială posibilă: „Acest atac sexual a fost într-adevăr comis și intenția este foarte reală ”, asigură el înainte de a cere 2 ani de închisoare împotriva lui Iancu, pe care îl califică drept „periculos”. Cu toate acestea, pentru Me Fahd Mihih, avocatul apărării, cazul nu este atât de simplu: „Suntem în zona neînțelegerii. Ceea ce confirmă poziția mea este că faptele au fost comise în vederea tuturor”. Cu alte cuvinte, dacă clientul său ar fi vrut să facă ceva greșit, cel puțin s-ar fi obosit să se ascundă. Prin urmare, el cere eliberarea și invită instanța să nu „cedeze tentației emoției ”.

La sfârșitul deliberării, judecătorul ține cont de ce a avut de spus apărare: „Instanța nu este convinsă de intenția perversă”, argumentează judecătorul. Iancu este deci eliberat. Părinții și rudele băiețelului, prezenți la ședință, sunt revoltați și plâng, anunțând un scandal de proporții la adresa avcatului  și clientului său. Procuratura a decis să fac apel împotriva deciziei, potrivit objectifgard.com.

(notă: Imaginea are rol pur ilustrativ)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel