Franţa: Restricţiile din al doilea val epidemic vor fi punctuale. Anunţul premierului
Autor: Nicoleta Baciu pe 8 iul 2020, 18:25 | Internațional

Jean Castex

Eventualele restricţii care vor fi impuse în Franţa în cazul celui de-al doilea val epidemic vor fi punctuale, pentru evitarea efectelor "teribile" asupra activităţilor sociale şi economice, afirmă premierul desemnat, Jean Castex.

 

"S-a spus mereu, în mod prevăzător, că ar trebui să ne pregătim pentru al doilea val al epidemiei", a declarat Jean Castex într-un interviu acordat RMC/BMFTV. 

"Constatările mele sunt că restricţiile absolute au consecinţe teribile (...), de aceea, trebuie să luăm măsuri punctuale. Este rolul statului să pregătească, să anticipeze, coronavirusul este încă acolo", a subliniat Jean Castex. "Eu merg în sensul misiunii care mi-a fost încredinţată, vreau să pregătesc Franţa pentru al doilea val epidemic, dar în primul rând prin menţinerea vieţii, a vieţii economice, a vieţii sociale", a insistat Jean Castex, potrivit cotidianului Le Figaro.

Franţa a impus restricţii stricte de circulaţie în momentul izbucnirii epidemiei de coronavirus. Până în prezent, în Franţa au fost raportate 169.000 de cazuri de coronavirus şi 29.933 de decese, transmite Mediafax.

 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri