Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa anunţă RESTRICŢII. Patronii au ieşit în stradă de disperare
WhatsApp
Măsurile şi restricţiile severe impuse de guvernul francez în Marsilia şi alte oraşe importante i-au scos în stradă pe proprietarii mai multor afaceri, care au mers să îl aștepte pe ministrul sănătății, Olivier Véran, aflat în vizită la Timone.
captura video

Supăraţi, câteva zeci de persoane care deţin localuri în Marsilia s-au adunat în fața spitalului Timone, unde se afla în vizită ministrul sănătății, Olivier Véran. Ei au protestat împotriva închiderii barurilor și restaurantelor din metropola Aix-Marseille.

Véran a răspuns apărând măsurile luate în regiunea Marsilia.

"Nu putem risca să amânăm", a spus ministrul sănătății în timpul unei conferințe de presă la spitalul public din Timone. "Sunt perfect conștient că unele dintre măsuri sunt dezbătute [ ...], ridică îngrijorări, întrebări, chiar mânie", a spus el. „Aceste măsuri sunt necesare, sunt temporare, dar nu sunt arbitrare", a mai declarat ministrul, citat de Le Parisien.

Peste 16.000 de cazuri noi de contaminare au fost înregistrate în Franța între miercuri și joi în Franța. Creșterea testării nu mai poate explica această progresie. Recrudescența epidemiei la vârstnici este deosebit de îngrijorătoare. „Dacă nu acționăm, ne-am putea găsi într-o situație apropiată de cea din primăvară. Ar putea însemna reconfinare”, a avertizat premierul Jean Castex.

În Franţa, pandemia a ucis mai mult de 984.068 de persoane până în prezent. În Europa, șapte țări se confruntă cu o dezvoltare care stârnește „o mare îngrijorare” din partea Uniunii Europene, care le solicită să implementeze măsuri „imediat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel