Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Peste 50 de sezonieri români, bătaie cu bâte, în stradă, nopți la rând: Șase conaționali, anchetați pentru trafic de persoane
WhatsApp
Luna august a anului trecut a fost marcată de lupte violente între mai mulți membri ai comunității românești din departamentul francez Ardeche. O persoană este pusă deja sub acuzare și alte cinci sunt în arest. Anchetatorii au reușit să identifice ceea ce pare a fi o afacere organizată în care muncitorii sezonieri trebuiau să plătească o taxă pentru a lucra pe câmp. Peste 70 de sezonieri români vor fi audiați.
Foto ILUSTRATIV (sursa: FB)

Dispute virulentă între două clanuri ale comunității românești din La Voulte-sur-Rhône (Ardèche), la finalul verii anului trecut. A fost nevoie de peste 50 de jandarmi pentru a calma spiritele după două seri de cicniri violente între zeci de români. Mașini avariate, amenințări dure, zeci de oameni înarmați cu bare de fier, bâte de baseball și topoare se luptau în stradă.

Peste 50 de sezonieri români, bătaie cu bâte, în stradă: „Arăta ca o scenă de război“

 

"Arăta ca o scenă de război, am fost șocat, am avut probleme cu somnul", a declarat un vecin. Patru români au fost răniți ușor. De fiecare dată, aceste încăierări adunau la luptă aproximativ cincizeci de persoane, cu întăriri din comunele învecinate Loriol, Le Pouzin.

Dar ceea ce păreau lupte de stradă, s-a dovedit a fi de fapt un război între două clanuri românești, care își disputau supremația în privința exploatării muncii românilor. La început, a fost dificil de înțeles această creștere a febrei în rândul acestor lucrători sezonieri. Investigația sugerează câteva răspunsuri...

Șase conaționali, anchetați în Franța pentru trafic de persoane


O persoană a fost deja pusă sub acuzare și cel puțin cinci persoane sunt încă în arest în acest caz, epilogul unui an de anchetă. Jandarmii din Ardèche au fost nevoiți să amenajeze, luni, sala de ședințe din satul Chomérac pentru a audia 70 de persoane, în principal din țările din Est, relatează FranceBleu.

Omerta încă funcționează. Cu toate acestea, faptele reproșate sunt grave. Într-adevăr, a fost deschisă o anchetă pentru trafic de persoane. Timp de aproape un an, anchetatorii au reușit să identifice ceea ce pare a fi o afacere organizată în care muncitorii sezonieri trebuie să plătească o taxă pentru a lucra pe câmp. În alte conversații se vorbește despre furnizarea de apartamente insalubre de către șefii corupți, spre a fi închiriate. Ultimele investigații sunt încă în curs de desfășurare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel