Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Pedeapsă revoltătoare pentru un român acuzat că a violat un băiat de 14 ani: „Îmi recunosc vina, m-a împins dracul“
WhatsApp
Violul unui minor, reclasificat ca agresiune sexuală. Instanța judecătorească care l-a judecat pe Gheorghe C., un român în vârstă de 50 de ani, acuzat de viol asupra unui minor de până la 15 ani, a recalificat încadrarea ca fiind agresiune sexuală și nu viol, astfel că bărbatul a primit doar patru ani de închisoare.
Foto: Ilustrativ

Inculpatul român a fost condamnat la patru ani de închisoare de către tribunalul din Boulogne. Faptele au avut loc pe 28 ianuarie 2019 la Boulogne-sur-Mer. De la această dată, inculpatul se află în detenție provizorie la Longuenesse. În acea zi, în jurul orei 9.00, doi muncitori care lucrau pe malul Lianei au avut nevoie să folosească toaletele publice. Unul dintre ei a observat că o ușă era închisă.

Cu câteva clipe înainte, văzuse un bărbat solid părăsind în grabă grupul sanitar. Când au deschis ușa, au găsit un băiat de aproximativ 14 ani: "M-a violat", le-a spus el celor doi bărbați, care s-au grăbit să cheme poliția. La momentul evenimentelor, băiatul locuia într-un adăpost și îl cunoscuse pe Gheorghe C..  Bărbatul a fost arestat în jurul orei 17.00 pe o stradă din Boulogne-sur-Mer. Victima a fost audiată de două ori în custodia poliției înainte de a fi confruntată a doua zi cu inculpatul.

Gheorghe C. a fost acuzat că i-ar fi făcut felație victimei. Acesta din urmă a susținut întotdeauna că nu a fost de acord. Probele ADN l-au indicat pe Gheorghe C. drept autorul faptei, lucru pe care inculpatul nu l-a contestat niciodată.

 

Român acuzat de viol:  „Îmi recunosc vina, m-a împins dracul“

 


„Îmi recunosc vina, m-a împins dracul și nu trebuia să mă urmeze băiatul!", a declarat Gheorghe C., "Eram sub influența alcoolului și a drogurilor. Nu am avut niciodată tendințe homosexuale și nu sunt atras de bărbați“, a adăugat românul.

„El are trei condamnări în Franța și patru în România, dintre care mai multe pentru infracțiuni similare“, a subliniat avocata Jennifer Vasseur vulnerabilitatea adolescentului, care este clientul ei. Avocata a cerut 18.000 de euro despăgubiri pentru victimă și 3.000 de euro pentru mama sa. Procurorul adjunct a cerut cinci ani de închisoare și menținerea în arest, explicând că sub 15 ani nu poate exista consimțământ, conform legii.

Isabelle Pauwels, avocata acuzatului, a declarat că a fost uimită de decizia procurorului. "Victima era palidă și șocată, iar asta este tot ce trebuie să considerăm că nu a existat consimțământ. Clientul meu este slab din punct de vedere intelectual. Toaleta a fost aleasă de comun acord, iar un martor i-a văzut plecând împreună“, a motivat ea.

Instanța l-a găsit vinovat pe Gheorghe C. și l-a condamnat la patru ani de închisoare și la detenție în continuare. De asemenea, a impus o interdicție permanentă de a mai sta pe teritoriul Franței. El va trebui să plătească 8.000 de euro victimei și 800 de euro mamei sale, precum și costurile avocatului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel