Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa. Noi măsuri antiepidemice, din cauza tulpinii britanice a virusului SAR-COV-2
WhatsApp
Specialiștii din Franța nu recomandă închiderea școlilor, după ce și în această țară a fost depistată tulpina britanică a virusului SAR-COV-2. Principalul consilier științific guvernamental consideră, însă, că ar fi nevoie de noi măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea virusului.  
franta_masuri_covid

Președintele Emmanuel Macron a convocat miercuri Consiliul de Apărare pentru a stabili ce măsuri s-ar impune în continuare. În Franța, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 19 mii de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 și un francez din 100 este infectat cu noua tulpină a virusului, depistată în Marea Britanie. În plus, a crescut și rata de pozitivare în rândul celor cu vârsta până în 19 ani. 

Cu toate acestea, președintele Consiliului Științific, Jean-François Delfraissy, cel care consiliază guvernul în privința gestionării epidemiei, a spus la postul de radio FranceInfo că nu se impune închiderea școlilor. Acesta recomandă suspendarea cursurilor la primul caz de coronavirus depistat într-o școală și adoptarea de noi restricții pentru a limita răspândirea infecției.

Vaccinul e o cale de ieșire din criză, dar să nu așteptăm totul de la vaccin. Abia în septembrie, francezii vor ieși din această criză – a mai spus specialistul francez. Din 26 decembrie și până acum, 190 de mii de oameni au fost vaccinați în Franța, iar autoritățile speră ca până la sfârșitul săptămânii să fie vaccinate 400 de mii de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel