Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Cinci ani de închisoare și amendă de 75000 de euro pentru falsificarea certificatului Covid. Cele mai dure sancțiuni din Europa
WhatsApp
Guvernul francez dorește  prelungirea stării de urgenţă  din cauza pandemiei de Covid  până la 31 iulie 2022, pentru a face faţă crizei sanitare. Autoritățile au anunțat care vor fi noile condiții pentru intarea în acest stat.  
Italia. De Paște, certficatele verzi și măștile sunt obligatorii în: restaurante, piscine, hoteluri, trenuri, autobuze. Iată toate regulile

Franța se confruntă cu un număr mare de infectări cu Covid. Astfel, Guvernul de la Paris a anunțat că starea de urgență va fi prelungită până în luna iulie a anului viitor. Astfel, străinii vor intra în acest stat doar pe baza certificatului verde digital sau a testului  PCR negativ.

De asemenea, accesul în baruri, restaurante, cafenele se va face doar pe baza certificatului sanitar.

"Proiectul de lege, care a făcut obiectul unui aviz favorabil din partea comitetului ştiinţific în data de 6 octombrie, prelungeşte până la 31 iulie 2022 regimul de gestionare a depăşirii crizei sanitare, incluzând posibilitatea de a mobiliza, dacă situaţia sanitară o impune, încadrarea activităţii unităţilor deschise publicului (ERP) şi permisul sanitar, precum şi măsurile care îi sunt asociate", conform unui emis de Palatul Elysee, citat de Agerpres.

De asemenea, vor fi valabile măsuri precum carantina de noapte,  restricții de  de circulaţie în anumite intervale orare, ca la începutul pandemiei, vor fi strict proporţionale cu riscurile implicate şi adaptate continuu la schimbările situaţiei sanitare: prelungirea regimului nu înseamnă că măsurile vor fi în cele din urmă adoptate, transmit autoritățile din Franța.

 

Măsuri dure pentru cei care nu respectă restricțiile din Franța. Se prelungește starea de urgență

 

Guvernul francez a anunțat și sancțiuni mai dure pentru cei care nu respectă aceste restricții. Vor fi aplicate amenzi  gigantice celor care vor frauda sistemul de eliberare a permiselor sanitare. Pedepsele sunt  cinci ani închisoare şi amendă de 75.000 de euro. La acest moment, Franța continuă vaccinarea cu a treia doză. Sunt vizate în mod special persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cronice, transmite sursa citată.

Noile restricții vor intra în vigoare începând cu data de 15 noiembrie ac.

„Referitor la regimul juridic actual, care permite limitarea deplasărilor pe plan local şi închiderea anumitor localuri în caz de recrudescenţă puternică a epidemiei, acesta va fi prelungit de asemenea de la 15 noiembrie până la 31 iulie 2022”, se arată în comunicatul precizat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel