Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Ani grei de închisoare pentru Bebe, românul care a jefuit un magazin de telefoane. A amenințat angajații și i-a închis în baie
WhatsApp
Un român a fost condamnat la închisoare în Franța, fiind găsit vinovat pentru participare la jaful unui magazin de telefoane mobile din Orleans.  
Foto ILUSTRATIV (sursa: FB)

Bebe Cristea, un cetățean român în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat marți, 12 ianuarie, de instanța de judecată din Orléans, după ce și-a recunoscut participarea la jefuirea unui magazin SFR din zona Expo Sud. Faptele, pe care le-a recunoscut, au avut loc pe 28 noiembrie 2018.

Bebe mai fusese condamnat de două ori, în 2011 și 2015, în România, pentru furt. Bărbatul are o soție și doi copii, în vârstă de 3 și 6 ani. El a povestit în instanță că venit în 2018 în Franța să caute de lucru, însă nu a găsit, așa că a fost nevoit să fure pentru a face rost de bani.

"Am fost obligat să participa la furt. Am luat telefoanele și am plecat. Nu am avut niciun beneficiu. Apoi, ceilalți trei m-au lăsat în tabără și nu i-am mai văzut", a spus Bebe în instanță, potrivit La Republique du Centre

Patru persoane au jefuit magazinul de telefoane și i-au închis pe angajați în toaletă

 

Pe 24 noiembrie 2018, polițiștii din Orléans au intervenit la un jaf armat în magazinul SFR din zona Expo Sud. Patru tineri au intrat în magazin în sectorul Chèvres-Noires în jurul orei 18:45. Toți erau cu fața descoperită și doi dintre ei erau înarmați cu cuțite. După ce i-au amenințat pe cei doi angajați, i-au încuiat pe aceștia în toaletă, apoi au furat smartphone-uri, tablete și boxe. Valoarea bunurilor furate a fost estimată la 35.000 de euro. 

Oamenii legii l-au prins pe românul de 27 ani cu ajutorul unei amprente pe care acesta a lăsat-o pe o geantă. La 21 martie 2019, el a fost arestat la Reims (Marne) după un control de rutină în trafic, apoi plasat în arest preventiv după recunoașterea faptelor. Nimeni nu a crezut în varianta românului, care a explicat că a fost forțat să participe la acest furt.

"Teza că a fost constrâns și forțat nu se menține. Nu ar fi recunoscut faptele. Nu-i denunță pe camarazi săi de frică", a spus procurorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel