Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa. Peste 15.000 de infectări cu noul coronavirus. Oficiali din domeniul Sănătăţii: "Cifre care ne ÎNGRIJOREAZĂ"
WhatsApp
Epidemia de coronavirus continuă să progreseze în Franța. 15.797 de cazuri noi au fost detectate în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății vineri, 25 septembrie. Cu o zi înainte, 16.096 de cazuri fuseseră detectate, notează Le Figaro.
Foto: ILUSTRATIV

55 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Franța în ultimele 24 de ore, ajungând la 31.661 de victime. 

Un total de 6.128 de persoane sunt spitalizate. 129 de pacienți sunt în terapie intensivă de ieri.

 

Epidemia se află într-o „fază ascendentă”

 

Epidemia Covid-19 din Franța se află încă în „fază ascendentă ”, a avertizat Santé Publique France (SPF) în timpul unui briefing de presă online, menționând câteva puncte „îngrijorătoare ” pentru săptămânile următoare și invitând cetăţenii să rămână „precauţi” în fața celor câteva semne de stabilizare.

Săptămâna trecută, vizitele de urgență pentru suspecţţii de Covid-19 au crescut cu 21%, internările cu 34% și noile internări la terapie intensivă cu 40%, ceea ce constituie o creștere „exponențială ”. Numărul deceselor, care a început să crească din nou în urmă cu două săptămâni, a crescut cu 25% săptămâna trecută, cu 332 de decese în spital sau azil de bătrâni, specifică SPF.

De asemenea, agenția de sănătate observă „circulația din ce în ce mai puternică ” a virusului în rândul persoanelor în vârstă, care prezintă un risc mai mare de a dezvolta o formă gravă a bolii. Rata cazurilor noi a fost „ cvadruplată de la mijlocul lunii august ” în rândul celor cu vârsta de 75 de ani și peste, ajungând la 55,4 la 100.000 de locuitori și de trei ori în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani, la 44,5 la 100.000

 

Cifre care "ÎNGRIJOREAZĂ"

 

Un total de 66.671 de cazuri noi confirmate de infecție cu Sars-CoV-2 au fost detectate săptămâna trecută, în creștere cu 8%. Săptămâna trecută, 1 milion de persoane au fost testate pentru virologie (din 1,3 milioane de teste efectuate), dar rata de testare a scăzut ușor față de săptămâna precedentă.

„ Acestea sunt cifre care ne îngrijorează, deoarece sugerează că vom avea o continuare a spitalizărilor, internărilor în terapie intensivă și posibil decese” în săptămânile următoare, a explicat organizația.

În ceea ce privește sărbătorile, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a dat undă verde vineri unui al treilea tip de teste, teste antigenice , pentru a diagnostica Covid-19 la persoanele care prezintă simptome, cu speranța „debloca” laboratoarele. Aceste teste oferă un rezultat în 20 până la 30 de minute. HAS aprobase deja, în urmă cu o săptămână, teste de salivă pentru persoanele cu simptome.

Un alt punct de reținut: gimnaziile și bazinele de înot, care urmau să fie închise în toate teritoriile în „alertă sporită”, vor fi în cele din urmă deschise , au declarat sediul poliției. O altă precizare, interzicerea adunărilor de peste 10 persoane pe drumurile publice „nu se aplică demonstrațiilor de natură protestativă, care trebuie totuși declarate la prefectură”, se adaugă în comunicat.

 

Restricţii

 

Barurile pariziene, ele însele, se vor închide într-adevăr până la ora 22. 

În ceea ce priveşte opoziţia de care se lovesc restricțiile de sănătate hotărâte de executiv miercuri seară în Marsilia, care presupun închiderea barurilor și restaurantelor din orașul Bouches-du-Rhône de luni și pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, Samia Ghali a anunțat că „poliția municipală nu va sancționa deschiderea restaurantelor și barurilor”.

Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, președintele LR al regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur Renaud Muselier a anunțat că măsura închiderii totale a barurilor și restaurantelor din metropola Aix-Marseille va fi pusă în aplicare „de duminică seara”. Câteva sute de persoane s-au adunat vineri dimineață în orașul Marsilia pentru a manifesta împotriva acestei restricții.

"Sunt pe deplin conștient de faptul că unele dintre măsuri sunt dezbătute (...), ridică îngrijorări, întrebări, chiar furie", a asigurat ministrul Sănătății, Olivier Véran, în vizită în această vineri după Spitalul public din Marsilia din La Timone. „Aceste măsuri sunt necesare, sunt temporare, dar nu sunt arbitrare”. În timp ce așteptăm ca situația să se amelioreze singură, „ riscăm să luăm măsuri chiar mai puternice decât cele pe care tocmai le-am anunțat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel