Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța cere ajutorul Occidentului în lupta împotriva teroriștilor: "Statul Islamic își recapătă vigoarea"
WhatsApp
Organizaţia Stat Islamic (SI) îşi recapătă vigoarea şi le impune occidentalilor reluarea luptelor întrerupte după criza dintre Iran şi SUA, a apreciat marţi ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly, potrivit AFP. 
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

"Califatul este eliminat într-o parte, dar încearcă să prindă rădăcini în alta'', a declarat Parly în faţa membrilor echipajului portavionului Charles-de-Gaulle, care navighează în Mediterana Orientală.

"Daesh (acronimul în limba arabă al organizaţiei Stat Islamic) a rămas puternic Siria, în special în zonele care ar fi controlate de regim. În ceea ce priveşte Irakul, el este perturbat de situaţia sa internă şi de tresăririle rivalităţilor internaţionale. Acolo Daesh continuă să se reorganizeze şi să hărţuiască forţele guvernamentale'', a adăugat ministrul francez.

Operaţiunile coaliţiei internaţionale contra SI au fost suspendate după uciderea, la 3 ianuarie la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani de forţele americane, o operaţiune care a ilustrat tensiunile existente între Washington şi Teheran.

''După o pauză, operaţiunile la sol s-au reluat'', a indicat Florence Parly, care a reamintit că lupta contra terorismului este prioritară.

Ea a salutat rolul portavionului Charles-de-Gaulle, aflat în prezent în largul coastelor Ciprului şi escortat de o fregată greacă şi un distrugător american. De pe acest portavion decolează zilnic avioane militare Rafale care survolează teritoriul irakian. Potrivit ministrului francez al forţelor armate, Franţa realizează 15% dintre misiunile aeriene ale coaliţiei internaţionale din Irak.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel