Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost eliberat din închisoare în Republica Moldova
WhatsApp
Fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Rizea se afla după gratii în țara vecină de la sfârşitul anului trecut.
captura video Realitatea PLUS

Autoritățile de la Chișinău l-au eliberat pentru că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova în vederea extrădării. Rizea a fost arestat pe 6 noiembrie 2020 pentru o perioadă de 18 zile de magistrații de la Judecătoria Chișinău, perioada de arest fiind ulterior prelungită succesiv până recent.

Ministerul român al Justiției a trimis, pe 4 noiembrie 2020, o cerere de extrădare. Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casație şi Justiție de la București, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani şi influențarea declarațiilor.

Iniţial, Rizea a fost de negăsit pentru a fi încarcerat dar a fost ulterior localizat în Republica Moldova. Fostul deputat a reușit, chiar, să obțină cetățenia moldovenească, ascunzând autorităților de la Chișinău că are calitatea de inculpat şi, ulterior, pe cea de condamnat într-o cauză penală. În scurta calitate de cetățean moldovean, Rizea şi-a luat numele de Mihai Cristian Luigi. Prin decretul președintelui Republicii Moldova din 2 noiembrie 2020, fostului deputat român i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel