Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia
Autor: Nicoleta Baciu pe 29 mar 2021, 19:20 | Lifestyle

focaccia reteta italia

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Doriți o focaccia, dar aveți timp să lăsați aluatul să crească? Iată rețeta rapidă, gata în 5 minute. Este o rețetă pe care o puteți experimenta chiar acum. Aveți nevoie de puține ingrediente pe care, probabil, le aveți deja în cămară.

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Ingrediente

Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!

500 g de făină  un plic de drojdie instant 300 ml de apă12 g de sare fină2 lingurițe de zahărulei de măsline extra virgin după gustdare grosieră după gustrozmarin după gust

 

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Mod de preparare

 

Puneți în făina cernută drojdia și zahărul și amestecați. Apoi adăugați sare și apa la temperatura camerei câte puțin, amestecând, până o încorporați complet. La final, adăugați două linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

 

Întindeți aluatul cu mâinile într-o tigaie unsă, împingând în foia de aluat cu vârful degetelor. Într-un castron, puneți două linguri de ulei de măsline extravirgin și una de apă. Cu acest amestec ungeți foaia de aluat. Condimentați-o cu puțină sare grosieră și rozmarin.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia

 

Tava cu focaccia sedă la cuptorul încins și se coace la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Focaccia se servește  imediat. Poftă bună.  

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri