Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîţu, soluţie pentru reducerea evaziunii: "Vămuirea la destinaţie"
WhatsApp
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat sâmbătă că ştie problemele de la vamă, dar situaţia este mai complicată, iar una dintre soluţiile avute în vedere pentru reducerea evaziunii ar putea fi vămuirea la destinaţie.
gov.ro

"Una dintre soluţii este să facem ce fac cei din Uniunea Europeană, să facem vămuirea la destinaţie. Pentru că azi tot controlul şi decizia sunt la vama respectivă. Dar când faci la destinaţie, atunci sunt mai multe decizii şi e mai uşor de controlat. Aşa s-a eliminat o parte din evaziune în Ungaria, cu sigiliu electronic, cu urmărire cu camera la compania de drumuri. Dacă noi ne încăpăţânăm să ţinem tot controlul la graniţă nu vom rezolva niciodată problema, cu scanere, fără scanere. Este factorul uman acolo. Trebuie să distribuim riscul (...). Aici este doar decizia mea, doar găsim acum cea mai bună soluţie", a explicat ministrul, la Digi 24.

El a subliniat că scanerele din vamă "au devenit o legendă în ANAF", deoarece "n-au prea mers niciodată", iar în cel care a mers a intrat un TIR.

"Pentru că sunt din fonduri europene nu poţi să iei altele, pentru că dai bani înapoi, e complicată toată procedură. La Vamă este un proiect separat de ANAF. Mă ocup şi de acela, dar deocamdată le luăm pe rând. Ştim problemele, acolo e mai complicat puţin", a mai spus Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel