Florin Cîțu: „PSD iar a mințit. Eliminarea supraccizei a redus prețul la pompă”
Autor: Loredana Iriciuc pe 1 ian 2020, 15:03 | Economie

gov.ro

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat astăzi că MFP a recalculat în ultima zi din an nivelul accizei la carburanți pentru a ține cont de legea privind eliminarea supraaccizei și de inflația comunicată oficial de Institutul Național de Statistică (INS).

„Pentru ca lumea să nu înceapă anul cu știri contradictorii. După ce legea care elimină supraacciza a fost promulgată, MFP a recalculat nivelul accizei care să țină cont de legea promulgată și de articolele 342 și 442 din codul fiscal. Cele două articole actualizează acciza în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum publicat de INS", a scris Florin Cîțu, miercuri, pe Facebook.

„Am avut dreptate din nou (PSD iar a mințit). Eliminarea supraccizei a redus prețul la pompă”, a mai scris ministrul de Finanțe.

Prețul carburanților a scăzut, în medie, cu 32 de bani pe litru, miercuri, după eliminarea supraaccizei și actualizarea cu inflația efectuată marți seară de către Ministerul Finanțelor. Ieftinirea carburanților este însă mai mică decât cea preconizată inițial în contextul eliminării supraaccizei, ieftinire ce era estimată la 45 de bani/litru.

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri