Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu: „Nu putem să discutăm despre tăieri după ce deja au crescut salariile”
WhatsApp
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, astăzi, că salariile bugetarilor au fost majorate deja și că nu se poate discuta despre tăieri după ce au crescut salariile. El este încrezător că deficitul nu va atinge 4,8% în acest an.
gov.ro

Salariile bugetarilor rămân neatinse în 2020. După ce Guvernul Orban a plafonat salariile, ministrul Finanțelor spune că acestea nu vor fi tăiate.

„Bugetul deja este construit în 2020, știam că vine procedura de deficit excesiv, salariile deja au crescut în sistemul bugetar, nu putem să discutăm despre tăieri după ce deja au crescut salariile", a spus Florin Cîțu, la audierea în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

Florin Cîţu este încrezător că deficitul nu va fi de 4,8%, aşa cum spune Consiliul Fiscal. Diferenţa se va reduce spre finalul anului, spune ministrul.

„M-am uitat, bineînțeles că sunt diferențe, ei pornesc și de la un deficit puțin mai diferit pentru 2019. Sunt diferențe și cu Comisia Europeană. Dar veți vedea că în timp aceste diferențe se vor micșora. În functțe de execuția bugetară, eu așa sper. Am discuții permanente cu Consiliul fiscal, cu banca centrală, cu Comisia europeană", a mai spus Florin Cîțu.

Comisia Europeană a declanşat, vineri, procedura de deficit excesiv în cazul României, Executivul European adoptând un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel