Festival de Film European, România țară invitată
Autor: Ecaterina Dumitrescu pe 31 mai 2019, 11:09 | Cultura

Festivalul de Film European de la Guanajuato, Mexic este un eveniment universitar anual organizat în capitala cu același, care permite publicului să se bucure de filme europene de calitate și de legătura dintre industriile cinematografice din Europa și Mexic.

Într-un comunicat transmis presei, se informează că cea de-a noua ediție va avea loc între 3 și 9 iunie 2019. România, țara invitată, va avea o prezentare de film contemporan. Anunțul a fost făcut la conferința de presă în care a fost prezentat programul care va cuprinde pe lângă proiecții de film, ateliere, spectacole de artă vizuală, conferințe și evenimente muzicale.

Coordonatorul Clubului de Cinematografie al Universității din Guanajuato, Montserrat Alejandri, a menționat că, la această ediție, cinefilii vor avea ocazia să se bucure de filme românești, care au monopolizat cele mai importante premii ale cinematografiei mondiale. 

Cu această ocazie, s-a anunțat seara muzicală românească, realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român cu sediul în Madrid, împreună cu Ambasada României în Mexic și Muzeul Iconografic Don Quijote. 

 

Sursă foto - Facebook - GUCE, Festival de Cine Europeo en Guanajuato

Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri