Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Farmacii luate cu asalt de zeci de șoferi români de TIR: Au aflat la îmbarcarea spre Anglia că testele antigen pe care le aveau nu erau valabile
WhatsApp
Sute de șoferi de camion din Europa de Est, majoritatea români, au făcut coadă la două farmacii din Calais unde se fac teste antigen pentru coronavirus. Șoferii urmau să treacă peste Canalul Mânecii, în Marea Britanie, când au aflat că testele pe care le aveau asupra lor, nu erau valabile.

Săptămâna aceasta, farmaciile din Calais au fost surprinse să vadă mulți șoferi de camioane veniți să facă testul pentru COVID-19, după ce rezultatele testelor lor au fost refuzate de companiile de transport maritim. Începând cu 18 ianuarie, persoanele care călătoresc din Franța în Marea Britanie trebuie să prezinte un test antigen negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de intrarea în Anglia.

Șoferii de camioane pot să efectueze teste pe anumite zone de autostradă, înainte de a ajunge în Calais. Însă săptămâna aceasta, multor șoferi de camioane, majoritatea din Europa de Est, li s-a refuzat accesul pe feriboturile pentru traversarea Canalului Mânecii, pentru că transportatorii maritimi nu le-au recunoscut rezultatele testelor.

Astfel, joi dimineață, înainte de deschidere, la ora 8, câțiva șoferi de camioane așteptau deja în fața ușilor farmaciei de la Mer. Aveau nevoie de testul antigen, ca să își continue călătoria în Anglia. „Am efectuat 28 de teste joi și 25 vineri. Sâmbătă nu a fost nimeni. A trebuit să refuzăm niște oameni, pentru că nu am avut suficient personal pentru a efectua aceste teste, care durează fiecare aproximativ un sfert de oră“, explica una dintre farmacistele din Calais.

„Mulți clienți români, inclusiv femei“

 

Farmacista a făcut o listă cu numere de ordine și i-a trimis pe camionagii să aștepte să le vină rândul, în mașinile lor. Un singur test a fost pozitiv. Spre deosebire de cetățenii francezi, șoferii trebuie să plătească testul, care costă 33 de euro, titrează Libertatea.ro

Și Farmacia Royal a s-a confruntat în această săptămână un val de cereri de teste antigen de la „oameni care provin din Europa de Est, o foarte mare majoritate fiind români. Au fost și femei. Dar nu știu dacă sunt șoferi de camioane”, explică farmacista de aici. Cele două farmacii sunt cele mai apropiate de portul Calais. Și la întoarcerea lor în Franța, camionagiii au nevoie de rezultatul negativ al unui test COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore în urmă, pe care să-l prezinte la frontiera britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel