Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie devastatoare, în Italia. Victime: o badantă româncă și pensionara pe care o îngrijea. Femeia voia să facă o cafea
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 54 de ani, și pensionara pe care aceasta o îngrijea, în vârstă de 98 de ani, au ajuns, ieri, la spital în urma unei explozii în casa în care locuiau din Lamon, provincia Belluno, regiunea Veneto, Italia.
Explozie devastatoare, în Italia. Victime: o badantă româncă și pensionara pe care o îngrijea. Femeia voia să facă o cafea

Potrivit primelor informații oferite de autorități, explozia a avut loc în jurul orei 09:00 și a distrus complet o clădire prefabricată atașată unei case din Sorriva di Sovramonte. La originea exploziei stă, cel mai probabil, o scurgere de gaz dintr-o butelie.

Două femei au fost rănite grav: Z.F, în vârstă de 98 de ani, și îngrijitorul român, C.S, în vârstă de 54 de ani. Prima a fost transportată cu ambulanța la cel mai apropiat spital, „Santa Maria del Prato” din Feltre, în timp ce românca a fost transportată la Centrul Mare Arși din Padova. Ambele femei sunt, în prezent, în stare foarte gravă, din cauza extinderii arsurilor de-a lungul întregului corp.

 

Incendiul a izbucnit atunci când badanta româncă a vrut să facă o cafea

 

De la prima reconstrucție a pompierilor și carabinierilor, se pare că incendiul a izbucnit atunci când badanta româncă a intenționat să aprindă aragazul pentru a face cafea, în porțiunea ei din casă construită lângă casa principală. Imensul bubuit a fost auzit în toată valea și i-a speriat pe locuitorii cătunului, care au dat imediat alarma.

Primii care au ajuns la fața locului au fost muncitorii unei firme de construcții care lucrează la renovarea unei case la aproximativ un kilometru distanță. Pompierii detașamentului Feltre au ajuns la fața locului cu trei vehicule, împreună cu personalul Suem 118 și carabinierii companiei Lamon.

 

Badanta româncă, în stare foarte gravă

 

Cele două femei au fost salvate, apoi stabilizate și transferate la spital: cea mai gravă cu elicopterul, cealaltă cu ambulanță. Pompierii au stins incendiul și au asigurat ceea ce a mai rămas din casa prefabricată, care a fost distrusă complet. Cu toate acestea, nu există daune la casele din apropiere.

Verificările tehnice care vor trebui să stabilească dinamica accidentului sunt încă în desfășurare, informează corrieredelveneto.corriere.it.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel