Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Exemple de succes pentru românii care vor să se întoarcă în țară și să lucreze pe bani mulți
WhatsApp
În timp ce milioane de români au căutat alte țări, pentru a munci pe bani mai mulți, mii de străini s-au mutat în țara noastră, pentru a trăi mai bine, deși vin din Occident. Care este secretul?
Aronia

Spiritul antreprenorial, găsirea oportunităților și cunoștințele în mai multe domenii. Dintre toate tipurile de business, cele din mediul rural aduc cele mai mari satisfacții.

Statisticile arată că peste 120.000 de cetățeni străini locuiesc în România, dintre care aproape jumătate au venit din state membre UE/SEE/CH, iar peste 8.000 au ales țara noastră pentru a deschide afaceri de succes aici. Mulți au ales mediul rural, pentru a face business în agricultură sau în agroturism. Același lucru pot face și mulți dintre românii care au lucrat până acum în străinătate și au reușit să strângă sume de bani care să-i ajute să facă o primă investiție, mai ales dacă au acasă terenuri agricole sau dacă își pot transforma gospodăria în punct de atracție turistică.

Idei de afaceri

 

Pentru mulți antreprenori, români sau străini, profitabilitatea este asociată, în ultimii ani, cu lumea satului. Afaceri profitabile au fost deschise în mediul rural, cu banii proprii, cu împrumuturi sau cu fonduri europene nerambursabile. Mulți investitori au combinat cele trei variante, pentru a se putea dezvolta. Printre cele mai profitabile culturi sunt cele de Goji, de mure sau de coacăze, dar și de roșii cu gust sau cartof mov. Cartofii mov au apărut recent pe piaţa din România și imediat au intrat în topul celor mai profitabile culturi din țara noastră. Sunt costisitoare şi mai dificil de întreţinut, dar și câștigurile sunt pe măsură.

Cartoful mov e celebru pentru calităţile sale anti-cancer şi este bogat în vitamina C, fier, calciu, potasiu, proteine şi fibre. Planta e originară din Peru, unde creşte la înălţimi de peste 3.000 de metri. E rezistentă la temperaturi ridicate şi la mană. Pentru un hectar de teren de cartofi mov este nevoie de circa trei tone şi jumătate de seminţe, iar recolta poate ajunge până la 35-40 de tone pe hectar. Astfel, la o investiţie de 9.000 de euro în seminţe, un hectar cultivat cu cartofi mov poate aduce un profit de aproape 50.000 de euro.

Românii și...Aronia

 

Printre culturile „la modă”, foarte profitabile, care se pot face în România, se numără Aronia, alt arbust care a apărut recent România. Este originar din America de Nord și a fost aclimatizat cu succes în țara noastră. Cu o investiție inițială de circa 7.000 de euro pentru un hectar plantat, profitul poate ajunge la 12.000 de euro. Fructele de aronia sunt căutate pentru proprietăţile antioxidante și conține foarte multă vitamina C, dar și vitaminele K, A, E şi B9.

Alte culturi foarte profitabile care pot fi înființate cu succes în România, pentru a pune bazele unei afaceri profitabile în agricultură, sunt cele de Armurariu - sau Ciulinul Laptelui/ scaiete – ale cărui seminţe conţin o cantitate uriaşă de silimarină (folosită în aproape toate medicamentele hepatice). Planta este foarte rezistentă, investiţia iniţială în seminţe şi plantare fiind sub 1.000 de euro la hectar, aducând un profit de până la 2.500 de euro.

Iar mediul rural oferă foarte multe posibilități, nu doar pentru un trai decent, ci chiar pentru dezvoltarea unor afaceri foarte bănoase. Ideile de afaceri se pot adapta permanent la trendurile momentului, în funcție de ceea ce se cere pe piață. În această perioadă există și posibilități de finanțare prin fonduri nerambursabile, pentru care este nevoie, în primul rând, de spirit antreprenorial și idei bune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel