Europa de Est depășește pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19
Autor: Loredana Iriciuc pe 21 noi 2020, 17:30 | Sanatate

Foto ILUSTRATIV

Numărul cazurilor de coronavirus din Estul Europei a trecut de 5 milioane sâmbătă, anunță Reuters, în timp ce guvernele din întreaga Europă iau măsuri pentru a încerca să limiteze cazurile în creștere.

Regiunea, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Moldova, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri raportate COVID-19 din Europa.

Europa de Est a raportat peste 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, în ultima săptămână, și a înregistrat în medie peste 1.500 de decese zilnic.

Citește și OMS: Numărul de noi cazuri a scăzut în ultima săptămână în Europa, însă numărul deceselor a crescut

Rusia, Polonia și Ucraina sunt printre primele 20 de țări cu cele mai multe cazuri din lume.

 

Europa a raportat peste 15 milioane de cazuri de COVID

 

O creștere recentă a cazurilor a făcut ca Rusia să depășească pragul de 2 milioane de cazurri, ceea ce o situează după Statele Unite, India, Brazilia și Franța în ceea ce privește totalul infecțiilor. Autoritățile nu au impus o carantină generală, așa cum au făcut la începutul acestui an, și au preferat măsuri regionale specifice.

Citește și OMS: În Europa, o persoană moare de coronavirus la fiecare 17 SECUNDE

Până în prezent, Europa a raportat peste 15 milioane de cazuri de COVID, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri. A înregistrat peste 346.000 de decese, a doua cea mai mare valoare din lume pe regiuni, după America Latină, potrivit unui bilanț al Reuters, informează Mediafax.

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri