Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șerban Nicolae, atac la adresa Olandei, Belgiei și Suediei pentru ca susțin DNA
WhatsApp
Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Șerban Nicolae, a lansat astăzi un atac la adresa ambasadelor occidentale în România pentru că și-au permis să susțină public lupta anticorupție.

Cătălin Predoiu a fost întrebat de un coleg din PNL despre întâlnirile dese pe care le-a avut în ultima perioadă cu ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman. Ministrul Justiției a răspuns că întrevederile și discuțiile cu oficialul american au fost despre pregătirea profesională a magistraților

Întrebarea i-a fost pusă, marți, la audierea în comisiile juridice reunite ale Parlamentului de către deputatul PNL Vasile Varga, pentru ca alți parlamentari din Opoziție să nu profite și să în chestioneze pe Cătălin Predoiu.

„Au fost două întâlniri, la Ministerul Justiției și o întâlnire la Ambasada SUA. Am discutat despre pregătirea profesională a magistraților și ni s-a spus că ni se oferă sprijin pentru orice pregătire, în lupta împotriva traficului de persoane și corupției", a explicat Cătălin Predoiu, la audierea de marți.

„Aproape trebuie să ne cerem scuze că avem bune relații cu ambasada SUA și cu alte ambasade ale statelor europene. Nu ni se cere nimic, ni se oferă suport. Care este problema că experții români vor fi mai buni? Ce ambasade ar trebui să vizităm?", a raspuns Predoiu.

„Daca veneați și la Parlament cu această frecvență, multe lucruri erau rezolvate", a replicat Șerban Nicolae.

Senatorul PSD a spus ca este curios să afle de la ambasadorii Olandei, Belgiei și Suediei cum au rezolvat ei marile dosare de corupție și cum au protejat firmele să nu ajungă în instanță.

„La noi dosarele de corupție sunt pentru o sticlă de vin și un cocos, la ei sunt cu miliarde de euro. Poate facem un schimb de bune practici", a adăugat Șerban Nicolae.

Nicolae a continuat apoi cu atacuri la adresa DNA: „Nici pișcoturile nu erau digerabile la bilanturile DNA", potrivit aktual24.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel