Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emma Raducanu, românca plecată peste hotare cu familia, felicitată de Regina Elisabeta după câștigarea US Open
WhatsApp
Emma Răducanu, românca plecată în Anglia cu familia, câștigătoarea US Open, a fost felicitată de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de premierul Boris Johnson, dar și de către ducii de Cambridge, William și Catherine, în miez de noapte, după succesul remarcabil de la US Open 2021.

„Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale!”, se arată în mesajul oficial al Casei Regale.

În mesaj se mai spune că victoria Emmei de la Flashing Meadows va însemna și un exemplu pentru copiii care vor dori să facă tenis de performanță.

„Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” , se mai arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Emma Răducanu,  felicitată  după câștigarea US Open

 

Și Comitetul Olimpic și Sportiv Român a felicitat-o pe Emma Răducanu după succesul de la US Open: „Felicitări, Emma Răducanu! Ne-ai arătat că în sport orice e posibil! Trăieşte momentul, păstrează sentimentul, împarte visul! Team Romania întregeşte lista celor care te felicită pentru sinceritatea, bucuria şi încrederea arătată pe terenul de tenis. US Open are o nouă campioană cu rădăcini româneşti, valoroasă şi frumoasă!", a scris COSR în mesajul său.

La finalul jocului de la New York, Emma Răducanu a ținut să le mulțumească celor din echipa sa, care i-au fost alături atât în ultimele trei săptămâni la New York, cât și în precedenții ani, și a felicitat-o pe Leylah Fernandez, de asemenea o prezență surpriză în finala US Open.

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez, în finala de la New York. Cu această ocazie, ea a devenit prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări. Mai mult, ea este şi cea mai tânără jucătoare care câştigă un turneu major după Maria Sharapova (Wimbledon, în 2004), potrivit DigiSport.

De asemenea, Emma Răducanu este prima jucătoare din Marea Britanie care triumfă într-un turneu de Mare Şlem, după Virginia Wade în 1977, reuşind această performanţă fără să piardă niciun set pe parcursul actualei ediţii de la US Open.

Emma Raducanu, românca plecată este hotare cu familia

 

Ioan și Renne Răducanu nu a fost prezenți în tribune, la finala de la US Open 2021, din motive de COVID-19, dar bucuria de la final a compensat totul. Emma a povestit ce a discutat cu părinții ei, la telefon. Dacă ar fi făcut deplasarea din Marea Britanie (zona roșie) în USA, soții Răducanu ar fi fost obligați să intre automat 10 zile în carantină.

”Am vorbit cu părinţii mei. Nu vorbim prea mult despre tenis împreună. În aceste momente, ei vor mai ales să ştie cum sunt. Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri.

Tatăl meu mi-a spus: 'Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău! M-a liniştit (n.r. - a zâmbit). El este foarte greu de mulţumit, dar acum am reuşit”, a dezvăluit Emma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel