Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția poate ajunge în 2050 la 10 milioane de locuitori
WhatsApp

Numărul persoanele peste 65 de ani va crește cu 70%, în timp ce populația în vârstă activă va crește într-un ritm mult mai lent, a declarat, săptămâna acesta, Oficiul Federal de Statistică din Elveția. La sfârșitul lui 2019, Elveția număra 8,6 milioane de locuitori.

Proiecțiile Biroului de Statistică se referă la o creștere medie anuală de 0,6% a numărului de rezidenți permanenți în Elveția, ceea ce ar duce la populație la 9,4 milioane în 2030 și la 10,4 milioane în 2050. Trei sferturi din această creștere vor proveni din imigrare.

Îmbătrânirea populației va fi rapidă în următorul deceniu, deoarece membrii generației baby boom ajung la vârsta de pensionare. Creșterea speranței de viață va reprezenta, de asemenea, creșterea numărului de vârstnici, a precizat Oficiul de Statistică preluat de swissinfo.cf. Conform proiecțiilor sale, vor exista 2,7 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani în 2050, în comparație cu 1,6 milioane la sfârșitul anului 2019.

În schimb, numărul persoanelor în vârstă de muncă (20-64 de ani) va crește cu doar 12%, pentru a ajunge la 5,6 milioane în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel