Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Efectele crizei de coronavirus în Spania: Aproape 900.000 de cetăţeni şi-au pierdut locurile de muncă
WhatsApp
Aproape 900.000 de spanioli şi-au pierdut locurile de muncă după introducerea măsurilor de izolare, menite să oprească răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), la mijlocul lunii martie, arată datele sistemului de securitate socială publicate joi, transmite Reuters.
Italia şi Spania sunt statele europene cele mai afectate de pandemie iar autorităţile de la Madrid au înăsprit şi mai mult restricţiile. Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă măsuri şi mai dure, în încercarea de a controla criza sanitară. Începând de luni, toţi angajaţii din sectoarele neesenţiale vor rămâne acasă timp de două săptămâni, a declarat Sanchez într-o intervenţie televizată, fără a specifica sectoarele vizate.

Datele publicate joi arată că 898.822 spanioli şi-au pierdut locurile de muncă de când au fost introduse măsurile de izolare, inclusiv aproximativ 550.000 angajaţi cu contract temporar.

În martie, numărul şomerilor înregistraţi oficial în Spania a urcat la 3,5 milioane, cel mai ridicat nivel din aprilie 2017. Aceste date nu includ toate noile locuri de muncă pierdute deoarece nu toţi angajaţii s-au înregistrat oficial ca fiind şomeri.

Nici datele sistemului de securitate socială şi nici statisticile privind şomajul nu includ concedierile temporare, în Spania fiind în vigoare o reglementare care permite companiilor confruntate cu dificultăţi financiare să suspende temporar contractul unui angajat.

În ultimele săptămâni multe companii, inclusiv producătorii auto, au implementat astfel de măsuri de concediere temporară.

Spania a raportat în ultimele 24 de ore încă 864 de decese provocate de COVID-19, totalul acestora ajungând la 9.053, dintre care 3.865 în regiunea capitalei Madrid, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 100.000 şi a ajuns la 102.136. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel