Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eduard Dopireac, artistul „pribeag“ care a cântat pentru Berlusconi, umilit de Poliția Locală
WhatsApp
Îndrăgitul basarabean Eduard Dopireac sau Edydo, cum îi spun prietenii, a cântat pentru Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, are muzica în sânge și reușește să ofere oamenilor emoție. Recent el a adus în stradă, la Constanța, muzica zeilor, însă polițiștii locali l-au umilit, alungându-l.

Un muzician profesionist din Republica Moldova a reușit să le facă ziua mai frumoasă, măcar pentru câteva clipe, constănțenior care l-au întâlnit pe strada Ștefan cel Mare, fermecându-i cu instrumentul zeilor, despre care se spune că unește cerul cu pământul.

Este un artist desăvârșit, absolvent al Conservatorului din Chişinău, Facultatea de Estradă şi Jazz. Mai bine de 10 ani a cântat în Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii din Chişinău. Apoi a decis să plece în Italia, unde a cântat în diverse formaţii, abordând tot felul de genuri muzicale.

Muzicianul cunoaşte o mulţime de instrumente, de la flaut, fluier şi oboi până la chitară electrică, iar harpa i-a schimbat complet traiectoria artistică. Edydo cutreieră Europa și își câștigă existența din donațiile spectatorilor îndrăgostiți de sunetele harpei. Apreciat de o lume întreagă, Eduard Dopireac a declarat în cadrul unui interviu Focus Press că a întâmpinat dificultăți în Constanța. Poliția Locală l-a amendat pentru că nu deținea autorizația necesară pentru cântat. Tot el ne-a mărturisit că a solicitat autorizație de la Primăria Constanța, dar nimeni nu i-a oferit niciun răspuns.

„Aș vrea că Primăria să aibă posibilitatea să dea la muzicienii buni, 1 sau 3, cât consideră ei, autorizația pentru cântat în unele locuri, pe Ștefan cel Mare, pe bulevardul Tomis, ca poliția să nu mă mai alunge. Au fost probleme. Nu se dă autorizație. Să facă o lege pentru muzicienii buni, nu pentru cei care cântă o melodie de dimineața până seara și nici pe aceea nu o știu corect. Eu am fost la Brașov și Sibiu și acolo am primit autorizație, dar se acordă numai la muzicienii școlați. Eu am două diplome și mi-au dat. Și în Elveția am cântat. Am două diplome, le prezint și mă lasă să cânt. În Londra dau examen. Zece piese dacă le-ai cântat acolo ești bun. Ei aleg o harpă, un flaut și instrumente exotice. Asta ridică nivelul orașului și pentru turiști este divertisment. Este interesant“, a spus celebrul harpist într-un interviu acordat pentru Focus Press.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel