Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Economia Italiei va crește cu 4,1% în acest an
WhatsApp
Economia italiană, afectată de epidemia de coronavirus, va crește cu 4,1% în acest an și cu 4,2% în 2022, a declarat sâmbătă asociația Confindustria.

Economia italiană a înregistrat o scădere record în perioada postbelică, de 8,9% anul trecut, iar Confindustria a spus că estimări de creștere nu vor suplini pierderile de anul trecut.

"La sfârșitul anului 2022, economia abia va reuși să reducă prăpastia deschisă în 2020 de pandemie", a declarat Confindustria în momentul în care a anunțat ultimele sale prognoze economice.

Asociația națională de afaceri a avertizat, totuși, că estimările sale se bazează pe așteptările privind progresul în vaccinări atât în ​​Italia, cât și în restul Europei și au depins de faptul că epidemia este „limitată într-un mod eficient”.

„Având în vedere incertitudinile, riscurile legate de estimările PIB sunt ridicate, atât în ​​sens pozitiv, cât și în sens negativ”, a adăugat raportul.

Grupul a declarat că și-a redus estimările inițiale de creștere pentru Italia, publicate în octombrie, cu 0,7 puncte procentuale pentru acest an, din cauza creșterii mai slabe din ultimul trimestru al anului 2020 și din primele trei luni ale anului 2021.

Guvernul condus de Mario Draghi se așteaptă ca PIB să crească cu 4,1% în acest an și cu 4,3% în 2022, au declarat pentru Reuters trei surse apropiate acestui subiect.

Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Italiei văd în prezent o creștere italiană sub 4% în acest an și în anul următor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel