Ecleruri fără ouă și fără lapte, un desert minunat. Nu își va da nimeni seama că prăjiturile sunt de post
Autor: Loredana Iriciuc pe 30 mar 2021, 17:53 | Lifestyle

Ecleruri fără ouă și fără lapte, un desert minunat. Nu își va da nimeni seama că prăjiturile sunt de post

Ecleruri fără ouă și fără lapte, delicioase. Putem băga mâna în foc că nu își va da nimeni seama că prăjiturile sunt de post. Desertul acesta este minunat pentru zilele din post când ai poftă de ceva dulce.

Se face ușor, e ieftin și gustos.

Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!

 

Ecleruri de post, fără ouă și fără lapte - Ingrediente

Citește și: Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!

 

Pentru aluat

200 g de făină

120 ml apă

150 g margarină

1 linguriță de zahăr

un praf de sare

Pentru crema de vanilie

300 ml lapte vegetal

50 g amidon

150 gr de miere sau zahăr

un plic zahăr vanilat

pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric

 

Ecleruri de post, fără ouă și fără lapte - Mod de preparare

 

Topim margarina într-o oală peste care adăugăm apa și praful de sare. Lăsăm să dea un clocot și punem și lingurița de zahăr. Stingem focul, adăugăm făina și amestecăm până se omogenizează. 

Într-o tavă puneți hârtie de copt și cu aluatul răcit formați batonașe de grosimea unui deget.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute sau până când eclerurile se rumenesc. 

Între timp pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adăugați amidonul și lăsați la foc mic până se îngroașă. Stingem focul, punem zahărul vanilat și opțional pentru culoare curcumă sau turmeric și lăsam la răcit.

Scoatem din cuptor eclerurile și le tăiem pe mijloc, umplem cu cremă.

Le puteți orna cu zahăr pudră, fructe, miere, fulgi de nucă de cocos sau scorțișoară sau oricum doriți.

Poftă bună!

 

 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri