Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două surori românce, reunite de Paște, după 20 de ani. Una dintre ele a fost adoptată în Canada
WhatsApp
O familie a fost reunită, de Paște, după două decenii. O tânără româncă, adoptată în Canada, a reușit să își găsească frații prin intermediul Facebook.

„Vă salut din CANADA unde am fost adoptată la vârsta de un an și jumătate. Numele meu românesc a fost SAVU CLAUDIA - ALINA şi sunt născută la data de 9 Decembrie 1994 în municipiul Ploiești, Județul PRAHOVA. 

Doresc foarte mult să-mi găsesc mama şi să îmi cunosc originile, motiv pentru care cer ajutorul tuturor în căutarea familiei mele“, era mesajul tinerei postat în urmă cu trei săptămâni pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children“. 

Acum tânăra se numește Jennifer. Ea a fost adoptată în Canada alături de un alt frate. A aflat că este adoptată și a reușit să găsească pe Internet câțiva tineri din orfelinatul unde a stat până la adopție. Ei i-au sugerat să își caute familia pe pagina  de Facebook.

În ziua de Paște, tânăra, care nu cunoaște limba română, s-a reunit cu sora ei, rămasă în România. Fata a povestit că mesajul ei a fost văzut de mai multe persoane care îi cunoșteau familia din România și, un văr de-al său, care lucrează în Italia, a contactat-o și i-a povestit despre familia lor. Așa a aflat că mai are încă două surori și un frate. Cu una dintre ele, tânăra din Canada a reușit chiar să vorbească, în direct, la Realitatea Plus.

„Mai am o soră Liliana, un frate, doar de tată, Iosif. Mama și tata sunt morți de când eram eu mică“, a povestit sora ei, care a fost adoptată în România, când avea 14 ani, și a rămas la Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel