Doliu în lumea muzicii. A murit Andrei Aldea
Autor: StiriDiaspora Team pe 19 ian 2020, 16:06 | Monden

captura video TVR2

Muzicianul Andrei Aldea, fondatorul formației Sfinx, a decedat la vârsta de 69 de ani. Anunţul a fost făcut de preitneii regretatului artist, numit şi "omul bun al muzicii folk".

"Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun!", a scris, duminică, Nicu Alifantis.Născut la 9 martie 1950, la Bucureşti, Dan Andrei Aldea a fost solist, compozitor, aranjor şi poliinstrumentist, cântând la chitară, vioară, claviaturi, blockflöte, muzicuţă, chitară bas.

Lider al formaţiei Sfinx în anii '70, Aldea s-a stabilit din 1981 în străinătate, mai întâi în Belgia, apoi în Germania, unde a activat ca muzician în studiou de înregistrări.A scris muzică pentru scenă - spectacolele "Suferinţele tânărului W" de Goethe, "Elisabeta I", "A douăsprezecea noapte" de Shakespeare, dar şi coloana sonoră pentru filmul "Nunta de piatră".Printre creaţiile sale se numără piese precum: "Şir de cocori", "Om bun", "Din nou acasă", "Fetele albine".Ca instrumentist şi compozitor a participat la înregistrarea unor discuri semnate de Mircea Vintilă, Vali Sterian, Anda Călugăreanu, Dida Drăgan.

sursa: Andrei Păunescu / Youtube

Te-ar putea interesa și ....
Monden Vezi toate articolele
Crossuri parteneri