Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, la un pas să fie desfigurați de un urs. S-a dat alertă în județul Mehedinți
WhatsApp
Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs, miercuri seara, în localitatea Obârşia Cloşani, a anunţat ISU Mehedinţi. Medicii au anunțat că prezintă răni la nivelul mâinilor, dar sunt conștienți.
Doi români, la un pas să fie desfigurați de un urs

Cel care i-a alertat pe paramedici, pentru a le acorda ajutor bărbaților atacați de urs, a fost chiar primarul localității. Din primele date, ursul a fost atras de niște stupi din apropierea locuințelor celor două victime.

"Apelul la 112 a fost făcut de către primarul localităţii, care a anunţat faptul că doi bărbaţi au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost atacaţi de un urs, care a fost atras de nişte stupi, amplasaţi la marginea localităţii Obârşia Cloşani. Persoanele, care prezentau plăgi la nivelul membrelor superioare, au fost preluate, în stare de conştientă, de către echipajele medicale SMURD şi SAJ, fiind transportate la Centru de Primiri Urgenţe din localitatea Baia de Aramă", informează ISU Mehedinţi, potrivit Agerpres.

Oamenii din Obârșia Cloșani au fost primit deja mesaj prin sistemul RO-Alert cu privire la prezența unui urs în această localitate.

Doi români, la un pas să fie desfigurați de urși

 

Recent, un alt urs a fost la „un pas” să desfigureze  o femeie din Harghita. Femeia s-a trezit atacată de animal chiar în propria curte.

„Este o femeie de 31 de ani, care a fost atacată de un urs în propria grădină. Din fericire, starea este bună, are leziuni minore, escoriaţii la nivelul toracelui, antebraţului şi a părţii dorsale. Mai mult s-a panicat, pentru că în propria lui curte nimeni nu se gândeşte că va fi atacat de urs", a declarat dr. Peter Szilard. Locuitorii au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, iar la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de jandarmi, care nu au mai găsit animalul, dar verifică împrejurimile, pentru a se asigura că ursul nu mai este în zonă”, transmite IPJ Harghita

La acest moment, în România se pune în executare un Ordin emis de Ministerul Mediului prin care urșii agresivi sunt uciși. Cu toate acestea, până ajung să fie capturași, fac numeroase victime.

"Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia", precizează Biroul de Presă al IJJ Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel