Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi pescari, prinși la pescuit în apele râului Prut. Sunt cercetați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră
WhatsApp
Polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova au depistat doi bărbați la pescuit, ilegal, într-un bazin acvatic din lunca râului Prut, aflat în proximitatea localității Sârma. 
Doi pescari, prinși la pescuit în apele râului Prut. Sunt cercetați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră

Aceștia au fost surprinși în timp ce scoteau din apă plasele cu pește. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leova.

Polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile bărbaților, iar când aceștia au ieșit la mal au fost verificați. Din primele cercetări s-a constatat că cei doi sunt locuitori ai satelor Răzeși și Tomai. Ambii au recunoscut că se află în zona de frontieră fără permis oficial. Mai mult, asupra lor au fost descoperite 240 metri de plasă monofilament, folosirea căreia este interzise prin lege. Pescari au prins peste 10 kg de pești de diferite specii.

Polițiștii de Frontieră au sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului care a intervenit la fața locului. Peștele și plasele au fost confiscate. Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cei doi bărbații s-au ales cu amenzi. Totodată, vor fi cercetați și pentru pescuit ilicit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel