Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DNA: Fraudă cu fonduri europene de peste trei milioane de lei pentru o suprafaţă fictivă în România
WhatsApp
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată reprezentantul unei obşti, acuzat că a folosit documente false pentru a obţine fonduri europene în agricultură de peste 3 milioane lei, pentru o suprafaţă fictivă de pe Muntele Mereuţu, judeţul Gorj.

Potrivit unui comunicat al DNA, inculpatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Procurorii susţin că, în perioada 2007 - 2014, inculpatul a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate.

Prin aceste demersuri, el ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel