Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Din pensie, o octogenară din Romania își întreține fiul din Anglia, rămas fără job din cauza coronaviruslui: „Sunt pierdut“
WhatsApp
De ani buni, Flavius ​​Tudor a trimis banii pe care i-a făcut în Anglia, unde lucra ca asistent de îngrijire, mamei sale din România. Acum, după ce a dezvoltat unele simptome de COVID, nu mai lucrează, astfel că mama lui a trebuit să-i trimită bani, din pensia sa, pentru a-și putea plăti facturile.

De mai bine de un deceniu, Flavius ​​Tudor trimitea din banii pe care îi câștiga în Anglia, unde lucra ca asistent de îngrijire, mamei sale rămasă în România. Femeia, o fostă bibliotecară, abia se ajunge cu banii pentru a-și cumpăra medicamentele și a-și duce traiul de zi cu zi.

Luna trecută, fluxul banilor s-a inversat.... Mama lui, în vârstă de 82 de ani, i-a trimis bani fiului din Anglia pentru a-și putea plăti facturile.

După ce timp de câteva zile a acuzat febră ridicată și o tuse persistentă pe fondul pandemiei coronavirusului, românul în vârstă de 52 de ani nu a mai putut intra în azilul unde a lucrat ca îngrijitor. Așa că mama sa,  o bibliotecară pensionară într-una dintre cele mai sărace țări din Europa“ i-a trimis bani fiului ei, aflat într-una dintre cele mai bogate țări de pe Pământ - Marea Britanie, relatează prestigioasa publicație americană New York Times.

„Sunt vremuri foarte grele. Sunt pierdut“, a declarat Flavius Tudor.

Pe tot globul, pandemia a pus în pericol o arteră vitală de finanțare care sprijină sute de milioane de familii - transferurile de numerar trimise acasă din țări înstărite de către lucrătorii migranți. În condițiile în care coronavirusul a blocat economia multor state,  locurile de muncă devenind nesigure, oamenii obișnuiți să aibă grijă de rudele rămase acasă și-au pierdut salariile, forțându-i pe unii să ajungă să depindă chiar de cei de care aveau ei grijă înainte.

Anul trecut, lucrătorii migranți au trimis acasă un record record de 554 miliarde de dolari, potrivit Băncii Mondiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel