Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Din 1 iunie, în România, obligatoriu cu șezlong plătit la plajă. Bulgaria le oferă GRATIS
WhatsApp
Virgil Popescu, Ministrul Economiei a anunțat că accesul pe plajale din România nu va fi permis decât celor care închiriază un șezlong. În Bulgaria însă, cel puțin 23 de operatori de plaje vor oferi umbrele și șezlonguri gratis, iar celelalte vor reduce tarifele cu 50%, a anunțat Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova. 

„Facem tot ce putem pentru a atrage turiști și să ajutăm afacerile afectate de criza de coronavirus”, a spus ministrul Angelkova.

Există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate pe plajele de pe litoralul bulgăresc. Șezlongurile și umbrelele pe 23 din cele 132 de plaje care au contracte încheiate cu autoritățile vor fi gratuite, iar celelalte vor percepe tarife între 1 și 5 leva (0,5-2,5 euro).

Plajele din Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy, Obzor-Sud sunt câteva dintre cele unde accesoriile de plajă vor fi gratuite, scrie bnr.bg. Toți concesionarii plajelor sunt obligați să ofere o reducere de 50% la accesoriile de plajă, iar cei care nu respectă aceste cerințe riscă amenzi de până la 50.000 leva (25.000 de euro).

Plajele deschise şi în România

 

Plajele vor fi deschise, însă numai în anumite condiții, cu respectarea numitor reglementări elaborate de ministerul Mediului, cel al Internelor și cel Sănătății. Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie. La plajă se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități, pentru a nu se crea „busculade”. Administratorii de plaje și patronii teraselor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile impuse de autorități, în caz contrar ministrul susține că vor fi aplicate sancțiuni. ”Cei care administrează plajele trebuie să se asigure că sezlongurile sunt la distanță corespunzătoare”, a mai spus ministrul Economiei.

Anul trecut preţul pentru închirierea unui şezlong pornea de la 25 de lei, ia baldachin scoteai din buzunare 100 de lei pe zi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel