Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dezvăluire BOMBĂ despre cel mai VIOLENT PROTEST din Catalonia. Totul vine DIN ROMÂNIA
WhatsApp
Platforma online Tsunami Democràtic este investigată pentru instigare în cazul protestelor separatiste din Catalonia şi, potrivit presei, serverul care o găzduieşte se află în România. În spatele platformei s-ar afla Carles Puigdemont,  fost şef al guvernului catalan şi lider al alianţei Junts per Catalunya, căsătorit cu o româncă.
Sursa foto: captură Antena 3

Capitala Cataloniei, Barcelona, a fost, vineri, scena celor mai violente proteste din ultimul deceniu. Centrul oraşului a fost paralizat şi devastat, oficialii de la Madrid calificând acţiunile drept „terorism stradal”, mai bine de jumătate de milion de oameni au defilat pe străzile Madridului. Totul a degenerat după ce patru lideri separatiști au fost închiși.

Încă din primele zile ale seriei de proteste pro-separatiste, platforma online Tsunami Democràtic a fost considerată a fi în spatele acestor manifestaţii. 

Platforma online Tsunami Democràtic este investigată pentru instigare şi, potrivit presei, serverul care o găzduieşte se află în România.

Teoria serviciilor de informaţii din Guardia Civil este că incidentele din ultimele zile au fost coordonate de diferite colective, între care Tsunami Democrátic şi grupuri anarhiste, care au reuşit să mobilizeze cel puţin 5.000 de oameni care aplică tactici de „terorism stradal”. După ce pe site a fost afişat mesajul „Acest URL a fost blocat prin decizia Autorităţii Judiciare», în câteva minute au apărut numeroase replici în afara Spaniei, unde hotărârea nu are efect imediat, a transmis Procuratura.

Platforma online a emis numeroase mesaje pro-separatiste şi pro-revoltă. În spatele ei, speculează presa spaniolă, se află Carles Puigdemont, fost şef al guvernului catalan şi lider al alianţei Junts per Catalunya, care a părăsit ţara în urma referendumului eşuat. Căsătorit cu o româncă, el a fugit în Belgia, unde vineri s-a predat autorităţilor, după ce Madridul a emis un nou mandat de arestare pe numele său. Puigdemont, care va fi audiat pe 29 octombrie, se află în libertate şi respinge în continuare acuzaţiile şi extrădarea în Spania.


Conform cifrelor transmise de către autorităţi, 17 oameni au fost reţinuţi vineri în Catalonia, 7 agenţi au fost răniţi și doi jurnalişti ai postului naţional de televiziune au  loviţi cu steaguri de către protestatari. Potrivit presei, majoritatea celor care au participat la actele de violenţă au avut feţele acoperite iar numeroşi rezidenţi le-au cerut să părăsească zonele în care se aflau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel