Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deputat AUR, perchiziționat și umilit la granița cu Serbia. Se cere intervenția de urgență a MAE
WhatsApp
A fost scandal la granița cu Serbia. Deputatului AUR, Ringo Dămureanu, i-a fost interzis accesul în țara vecină, a fost percheziționat și umilit. Autorităţile sârbe i-au blocat accesul prin vămile Porţile de Fier 1 şi 2, relatează Realitatea PLUS.
Ringo Dămureanu

Deputatului AUR Ringo Dămureanu ar fi fost hărţuit şi oprit în cele din urmă la frontieră pentru un delict de opinie, transmit, revoltaţi, reprezentanţii formaţiunii politice.

"Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2 atât poliția de frontieră, cât și vama au căutat nenumărate metode că să mă șicaneze, să nu-mi dea voie să intru. Cer test Covid deși pentru posesorii de pașapoarte diplomatice acest lucru nu se cere.

Nu mi s-a cerut niciodată până în urmă cu două săptămâni când am mers cu președintele partidului, George Simion. Nici atunci nu mi s-a cerut, dar dar după această vizită s-a început să se ceară test Covid, tot felul de șicane, iar după ce am spus că voi ieși prin Bulgaria, au cerut să-mi deschid portbagajul, inclusiv bagajul personal", a afirmat deputatul AUR. 

Reprezentanţii AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) cer intervenţia de urgenţă a Ministerului Afacerilor Externe.

AUR cere Ministerului Afacerilor Externe intervenția de urgență în acest caz de abuz și încălcare a cutumelor diplomatice, în care un demnitar al statului român este percheziționat, hărțuit și, în cele din urmă, oprit la frontieră pentru delict de opinie.

Aproximativ 350.000 de români locuiesc în regiunea Timoc şi, din păcate, ei sunt supuși în mod  programatic unui proces forțat de epurare etnică, prigoniți, amenințați și umiliți cu concursul autorităților de la București, mai transmit reprezentanţii AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel