Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a a emis ordinele. Două localităţi din România intră în carantină
WhatsApp
Prefectura Cluj a anunţat vineri, ca au fost emise ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea localităţilor Sic şi Savadisla, unde rata de infectare a ajuns la 8,73, respectiv 6,3 cazuri la o mie de locuitori.  
carantina

"Au fost emise ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind carantinarea celor doua localităţi stabilite de către CJSU aseară. Am intrat deja de la ora 5 dimineaţă cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare şi îndrumare", a transmis Prefectura Cluj.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, joi, o hotărâre prin care solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Sic, comuna Sic, şi localitatea Savadisla, comuna Savadisla.

Decizia a fost luată întrucât rata de infectare cu noul coronavirus este de 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Savadisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare. Carantina urmează să fie instituită de sâmbătă, de la ora 0.00, pentru 14 zile, pentru ambele localităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel