Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Degețele de vrăjitoare, rețeta ușoară. Vei face senzație la masa de Halloween
WhatsApp
Se apropie sărbătoarea de Halloween și nu știi ce să pregătești special? Degețelele de vrăjitoare vor fi senzația cinei în familie. 
Degețele de vrăjitoare. Rețeta ușoară cu care vei face senzație de Halloween

Degețele de vrăjitoare sunt ideale pentru cina de Halloween, fiind un desert potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Practic, sunt biscuiți simpli cu unt, decorați și îmbogățiți cu migdale și gem de căpșuni.

Știm că este o sărbătoare împrumutata, însă ce contează, atunci când poți profita de această ocazie ca să pregătești degețele de vrăjitoare? 

Ingrediente (pentru aproximativ 20-25 de biscuiți)

 

- 100 g unt

- 280 g Făină

- 100 g zahăr pudră

- 1 linguriță rasă de praf de copt

- 1 vârf de cuțit de sare

- 1 ou

- migdale după gust - migdale decojite

- gem de căpșuni

Degețele de vrăjitoare. Mod de preparare

 

Puneți făina, un vârf de cuțit de sare, zahărul pudră, untul rece tăiat în bucăți mici într-un castron mare și amestecați bine ingredientele cu mâinile. Se adaugă oul și se amestecă din nou în castron cu mâinile și apoi pe o planșetă de patiserie.

Continuați să amestecați până când obțineți un aluat neted și omogen. Se împarte în biluțe mici de aproximativ 20 g fiecare. 

Se modelează fiecare bucată cu mâinile până se obține un "baton" de 12 cm lungime fiecare.

Acum, dați forma fiecărui biscuit: pentru a face forma de degete, așezați aluatul lângă un deget pentru a măsura degetele și crestați-le cu un cuțit foarte ascuțit.

Puneți migdale decojite la capătul fiecărui degețel, apăsându-le ușor în jos.  

Vezi și: Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri

Se așază cu grijă degețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând un spațiu de aproximativ trei centimetri între un deget și celălalt, și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil, timp de aproximativ 20 de minute la o temperatură de aproximativ 180°.

Se lasă să se răcească, se scot migdalele și se ung găurile rămase cu dulceață sau gem de căpșuni și se decorează capetele fiecărui biscuit cu mai multă dulceață, după cum doriți.

Puneți înapoi migdalele și serviți aceste degețele de vrăjitoare la un film horror! 

Sfaturi pentru un desert perfect

 

Veți observa că, dacă puneți migdalele pe fiecare degețel înainte de coacere, acestea vor avea tendința de a se desprinde odată ce degetele sunt coapte. Nicio problemă: pur și simplu le reatașați prin întinderea de gem de căpșuni pe golul unghiei. Efectul de sânge este garantat iar degețele de vrăjitoare vor arăta senzațional! 

Dacă că ați încălzit prea mult aluatul de degețele de vrăjitoare lucrându-l, dacă temperatura din casă este prea mare, dacă ați stat mult timp să formați biscuiții, vă sfătuim să puneți tava cu biscuiții în frigider timp de 10 minute înainte de coacere, pentru ca aceștia să nu-și piardă forma în timpul gătitului.

De asemenea, puteți folosi colorant alimentar roșu pentru a accentua efectul sângeriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel