Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De unde pot descărca românii pașaportul covid. Certificatul verde, lansat pe 1 iulie în UE
WhatsApp
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a prezentat joi procedura prin care românii vor putea descărca certificatele verzi digitale. Acestea vor avea un cod QR și vor fi folosite la punctele de trecere a frontierei.
De unde vor descărca românii certificatul verde digital

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat joi că România este în grafic în ceea ce privește pregătirile din punct de vedere tehnic pentru eliberarea certificatelor.

„Acest certificat ne va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit sezonul estival, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, grație vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricții și s-au intensificat activitățile de turism, care vor veni la pachet cu o creștere a mobilității”, a spus Andrei Baciu.

 

În România va fi folosit modelul de certificat prezentat de CE

 

Conform acestuia, în România va fi folosit modelul de certificat prezentat de CE.

„Cel mai important element este dat de codul QR, care va garanta veridicitatea acestui certificat. Acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie, la nivel european. Vom avea o platformă, unde ne vom crea un cont, ne autentificăm, și pe baza contului creat vom primi pe email un link de unde putem descărca acest certificat, care se referă la trei situații: fie la vaccinare, că suntem vaccinați, fie la recuperare, la faptul că am trecut prin boală și acest lucru este certificat de prezența unui rezultat RT-PCR pozitiv în trecutul nu foarte îndepărtat, sau a treia posibilitate absența infectării în acest moment, dată de un rezultat RT PCR negativ”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Acesta a mai anunțat că certificatul va putea fi descărcat și va putea fi prezentat la punctul de trecere vamală „fie în format fizic, pe hârtie, fie pe telefonul mobil, sub orice format, pentru că va fi acest cod QR scanat”.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel